Spašena sva dokumentacija širokobriješke Gimnazije i Strukovne

Vrijedni djelatnici škola, volonteri i franjevci uspjeli su spasiti svu dokumentaciju Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole Široki Brijeg, potvrdili su u utorak za portal Jabuka.tv ravnateljica i ravnatelj ovih škola.

Uspjeli smo spasiti svu dokumentaciju, nijedan papir nije propao. Spašena je sva arhiva i dnevnici te jedan veći dio računala. Dokumentaciju smo prebacili u školsku knjižnicu koja nije stradala od vode, izjavio je za portal Jabuka.tv ravnatelj Srednje strukovne škole Široki Brijeg Mladen Šantić.

Završen očevid u Gimnaziji, naloženo izuzimanje snimki video nadzora

Razlog što školska knjižnica nije stradala od vode je taj da zapadni dio zgrade, od hodnika pa do knjižnice, ima betonsku deku dok je na istočnoj strani zbog nepostojanja betonske deke voda prodrla čak do prizemlja u učionicu broj 9.

Nakon završetka očevida, obilaskom škole vidio sam da je najviše stradao amfiteatar u potkrovlju. Nije se urušio, ali grede su jako stradale u požaru. Na katu ispod najviše je stradao informatički kabinet, a voda je napravila oštećenja i u zbornici te u prostoriji za prijam roditelja dok ured ravnatelja ima blaga oštećenja. S obzirom da toj strani nema betonske deke, manja količina voda je došla do prizemlja zgrade odnosno učionice broj 9, objasnio je za portal Jabuka.tv ravnatelj Strukovne Mladen Šantić.

Kraljević za Jabuka.tv: Financiranje obnove Gimnazije neće biti problem

Dodao je da su mu učenici bili najvažniji u prvim minutama nakon što je izbio požar te ističe činjenicu da su bez panike svi izašli iz škole živi i zdravi.

Sve dokumentacija Gimnazije fra Dominika Mandića također je spašena.

Perić za Jabuka.tv: Srednjoškolci do daljnjega druga smjena

Sve je sačuvano, arhiva, dnevnici kao i matične knjige. Uspjeli smo ih sačuvati i prebaciti u zajedničku arhivu koja se nalazi u sklopu školske knjižnice te je sve sigurno i pod ključem. Dokumentacija koja će nam biti potrebna za rad ovih dana je tijekom ponedjeljka navečer prebačena kod naših franjevaca, izjavila je za portal Jabuka.tv ravnateljica Gimnazije fra Dominika Mandića Ana Skoko.

Podsjećamo, nastave u obje srednje škole nema u utorak i srijedu. Od četvrtka će učenici pohađati nastavu u drugoj smjeni u Prvoj i Drugoj osnovnoj školi u Širokom Brijegu.

Široki Brijeg: Pogledajte kadrove Gimnazije iz zraka dan nakon požara

(www.jabuka.tv)

12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.