“Soneti ljubavi”: Fra Mladen Rozić objavio šestu stihozbirku

Nakon zbirki “Put u san”, “Dodir neba”, “Cjelov života”, “Put Riječi” i “Na putu za Gdje”, ovih dana je u nakladi Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg objavljena nova, šesta stihozbirka bukovičkoga župnika fra Mladena Rozića “Soneti ljubavi”.

Prva promocija nove stihozbirke “Soneti ljubavi” bit će u Franjevačkom samostanu Hercegovačkoga provincijalata u Zagrebu (u Dubravi) u utorak 29. svibnja u 19 sati.

Uz autora, promotori će biti: prof. dr. Božo Skoko, dr. Boris Bek i prof. dr. Veljko Đorđević, a program će voditi novinar Vlado Čutura.

Fra Mladenove pjesme sa svojim porukama trebaju zvučati, ječati, zvoniti, pozivati, poticati na temeljni zakon svemira, a to je ljubav. Bog, tvorac svemira i čovjeka, jest Ljubav. To je Božji temeljni zakon koji sve drži na okupu i redu. Pjesnik želi da se ta istina utka duboko u svijest čovječanstva. Naš je pjesnik zagledan u nebo da bi našao odgovore svome srcu, našem ljudskom srcu. Zagledanost u nebo, pogotovo zvjezdano nebo jedan je od najljepših pogleda iz kojega se roje brojna pitanja. Ta zagledanost u nebo prati nas putnike ovim svijetom od djetinjstva kada nam je prvi pogled u nebo otvorio riznice pitanja i razmišljanja na koja do kraja nikada nećemo dogovoriti dok smo u ovome svijetu, napisao je u recenziji fra Mladenove najnovije stihozbirke don Ilija Drmić, prenosi Tomislavcity.com.

Fra Mladen Rozić rođen je 6. travnja 1957. u Ljutom Docu kod Širokoga Brijega. Studij filozofije i teologije završio je u Sarajevu i Zagrebu, gdje je diplomirao 1991. na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove. Član je Hercegovačke franjevačke provincije. Trenutno je na službi župnika u Bukovici.

Fra Mladen Rozić u Širokom Brijegu predstavio petu stihozbirku

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.