Fra Mladen Rozić u Širokom Brijegu predstavio petu stihozbirku

Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg u Narodnoj knjižnici ovoga grada održao je promociju pete stihozbirke franjevca i pjesnika fra Mladena Rozića. nakon uspješnoga predstavljanja stihozbirki fra Mladena Rozića u Dubrovniku poziva na novi susret s pjesnikom.

Promocija pete stihozbirke “Na putu za Gdje” održana je nakon njezina uspješna predstavljanja u Dubrovniku, a u programu su sudjelovali autor fra Mladen Rozić, ocjenjivači zbirke don Ilija Drmić i fra Ante Marić. Moderatorica predstavljanja bila je Mirela Lovrić.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Drago Soldo i Tomislav Soldo, koji su premijerno izveli nekoliko pjesama napisanih na fra Mladenove stihove.

Prethodno je fra Ante Marić, čitajući novu stihozbirku fra Mladena Rozića, zaključio je da fra Mladen Rozić život susreće “iz najbliže blizine”.

“I to složi u svoju misao, u svoj misaoni stih. Stane životu sučelice i gleda mu u oči. I kuša odgonetnuti njegove zagonetke. U ovoj najnovijoj, petoj po redu, u kratkom vremenu, zbirci svojih pjesama postavlja životu egzistencijalna pitanja. Kako je dobrih misli i dobrih sjećanja u ovoj zbirci. I kako će nas, čitamo li ih ozbiljno, onako kako su napisane, ove pjesme uozbiljiti, upaliti alarm u razumu i duši – glavi i srcu!”, ističe Marić.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.