Šok u Makarskoj: U hotel prepun gostiju, koji je bio rasprodan do rujna, upala Carinska uprava pa ga zatvorili i zapečatili

U mjestu Gradac na Makarskoj rivijeri u subotu je Carinska uprava zatvorila hotel Pinija, koji je u tom trenutku bio pun gostiju. I dok su operateri i gosti bili izrazito nezadovoljni ovakvom odlukom, u Carini kažu kako je hotel radio nelegalno te da nisu mogli drugačije riješiti problem, prenosi Jutarnji.Hr.

Iz Carinske uprave Ploče, koja je zapečatila hotel, doznajemo kako Pinija nije imala potrebne dozvole za pružanje usluga smještaja.

Rasprodan do rujna

Zbog toga je vlasniku Marku Kraljeviću odmah nakon otvorenja, krajem lipnja, naloženo da ili dobije potrebnu dozvolu ili sam privremeno zatvori objekt.

No, nije učinio ništa, kažu, pa je zato hotel nakon isteka zadanog roka od 30 dana zapečaćen. Dodaju kako su na ovaj postupak bili primorani, a hotel su zatvorili tek nakon što su o svojim planovima obavijestili turističke agencije i vlasnika. Datum su odabrali jer je tada bila cjelovita smjena gostiju, a tvrde i da prilikom pečaćenja nije bilo incidenata.

Operateri koji su poslovali s hotelom kažu kako je on bio rasprodan sve do rujna, te da su zbog ovog postupka carine morali za stotinjak gostiju pronaći drugi smještaj.

Hotel je s radom počeo prije nešto više od mjesec dana, no već na prvi pogled vidjelo se kako uređenje nije dovršeno. Dok su gosti spavali u jednom dijelu hotela, drugi nije bio posve obnovljen ni stavljen u funkciju.

Naši izvori kažu nam kako je definitivno počeo s radom prije nego je bio spreman, o čemu svjedoči činjenica da je radio bez priključka na struju. Iz Turističke zajednice Općine Gradac rekli su nam kako novootvoreni hotel nema rješenje o kategorizaciji, bez čega posljedično nije ni mogao dobiti dozvolu za rad.

Prijava gostiju

– Ovo je prvi slučaj da se u općini zatvara hotel, a situacija je nezgodna jer smo usred turističke sezone. Osoblje hotela nas je prvi put kontaktiralo prije dva tjedna, kada su od nas tražili liste za prijavu turista. Nismo im to mogli dati bez rješenja o kategorizaciji nadležnog ministarstva, pa smo morali odbiti – kaže Davor Andrijašević, direktor TZ Gradac.

Na naše pitanje znači li to da nijedan gost nije prijavljen da je boravio u tom hotelu, kaže kako nisu sigurni je li vlasnik hotela ipak prijavljivao svoje goste na neki drugi način, a ne preko hotela.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Ovaj mislio da je iznad politike i političara.Nije dao reket političkim partijama.Ovo sa državom nema ništa.Državu samo vladajući koriste i njene zakone kao sredstvo u ostvarivanju svojih ciljeva…Što nisu pečatili Todoriće,Vidoševića koji izdaje vile pod ovrhom suda itd..Postoje privilegirani hrvati i normalni hrvati.Ovaj će ovo riješiti lako i brzo,samo odveži pobro kesu i daj lovu..Nisi moćan da bez politike opstaneš radio ti pošteno ili ne pošteno..To su pravila u državama bivše Juge…RH-ka,BiH-na,Srbija,Crna Gora itd…Ako te politika stoji ne moraš plaćati ništa niti radnicima niti državi,reket moraš davati,političarima i vladajućim strankama…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.