RED počinje sa prodajom svoje ‘povoljne’ kamere u Apple trgovinama

Iz RED-a nude 4.5K 120 fps filmsku kameru RED Raven u paketu koji je ekskluzivan na Apple.com za “samo” 15.000 dolara. To je vjerojatno najjeftinija RED-ova kamera do sada, ali i daleko najskuplji dodatak iz Applea, a nije baš da se radi o trgovini jeftinih proizvoda.

Raven je debitirao za 6000$ no za tu cijenu dobivate samo mozak kamere, Red Dragon senzor sa 9,9 megapiksela (po veličini negdje između APS-C i Micro Four Thirds). Koji je kao i druge RED kamere, sposoban snimiti iskonski RAW video u komprimiranom Redcode formatu. No da biste uopće koristili ovaj senzor treba vam montaža za objektiv (i naravno objektiv), sučelje za bateriju, baterija ili vanjsko napajanje, monitor ili tražilo, sučelje za spajanje vanjskih uređaja, dodatak za spajanje na stativ ili montaža za rame, posebni Mini-Mag SSD diskovi i razne druge “sitnice” koje obično smjeste RED-ove kamere u cjenovni razred između 50 i 100 tisuća dolara!

U ovom paketu dolaze: 4,7 inčni touch LCD zaslon, Mini-Mag SSD disk od 120 GB, dvije baterije i punjač, svima omiljeni Sigma DC 18-35mm f1.8 “Art” objektiv i mount, Nanuk tvrda torba za nošenje, ručica i V-Lock podatkovno sučelje.

Iako se čini o uvredljivo pretjeranoj cijeni, ovaj paket nudi profesionalnu filmsku kameru za snimke holivudske kvalitete i sve ostale potrepštine za prosječnog snimatelja. A ovim se korakom RED vjerojatno želi približiti široj publici, pa između ostaloga spremaju i pametni telefon.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.