Snimka plesa polugolih plesačica na vojnoj priredbi je izazvala pravu pomutnju

Snimka plesačica koje tresu stražnjicom u oskudnim plesnim kostimima na jednoj vojnoj priredbi u Australiji izazvala je pravu senzaciju i pomutnju u zemlji.

Snimka plesačica koje izvode prilično sugestivne plesne pokrete pred smrtno ozbiljnim uniformiranim vojnim licima podijelila je naciju, izazvala salve komentara te poprilične kritike kod konzervativnog dijela političke javnosti koja je plesnu točku proglasila neprikladnom za događaj na kojem je izvedena, prenosi Jutarnji list.

Tabloidi su se posebno osvrnuli na vojne standarde australskih oružanih snaga, no svoju su oštricu vrlo brzo okrenuli i prema plesačicama. Njihovu točku proglasili su pretjerano seksualiziranom. Plesačice i liberalni dio javnosti, pogotovo onaj koji se bori za prava i dostojanstvo žena, uzeli su ih na nišan, žaleći se na način na koji se dio medija osvrnuo na njihov nastup.

Plesnu skupinu 101 Doll Squadron, koja se nenadano našla pod takvom lupom javnosti, angažirala je kraljevska mornarica kako bi nastupile na ceremoniji za predstavljanje novog vojnog broda, održane u Sidneyju. Taj protokolarni događaj prošao bi nezapaženo da jedan novinar nije objavio snimku na kojoj plesačice njišu stražnjicom i zamamno se okreću, a prisutni vojni glavešine promatraju prizor bizarno kamenog lica.

Novinar je snimku podijelio uz komentar o padu standarda mornarice, a uslijedila je oluja na društvenim mrežama. Snimka se dijelila i dijelila, a tek se kasnije doznalo da je namontirana da bude što bizarnija i da su vojni čelnici stigli na mjesto događaja kada je sporna plesna točka već održana.

No, mornarica nije objasnila zašto je uopće ta plesna skupina angažirana za događaj koji je inače uključivao sve standardne elemente takve proslave poput limene glazbe, salutiranja i svečanih govora. Mnogi su dan kasnije progovorili o šoku nakon što su pogledali snimku.

Super što su se mlade dame otplesale svoje, ali vjerujte mi, biti polugol ispred vojnog broda je neprikladno, poručila je senatorica Jacqui Lambie.

Mnogi komentatori izjavili su da smatraju kako je takav ples degradirajući za žene, a mnogi su se zbog svega prisjetili nedavnih prosvjeda zbog položaja žena i njihova statusa u australskoj politici nakon skandala sa silovanjima u kompleksu australskog parlamenta i kasnijih političarskih komentara.

Plesačice su se potužile da su zbog neželjene pažnje bile mete napada i ružnih komentara. Mnogi su ih branili ističući kako je njihov ples bio neprikladan jer je u pitanju bio vojni događaj, a ne zbog samog njihova nastupa.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.