Može li vam ananas pomoći da izgubite kilograme?

Ananas je ukusno žuto voće koje ima izvrstan okus u smoothiejima i mnogima je omiljen dodatak zobenoj kaši, a uz to je i nevjerojatno hranjivo.

Prepuno je esencijalnih vitamina i minerala,.

Ananas je tropsko voće koje sadrži vitamin C, vitamine B, vlakna i mangan. A ananas također sadrži bromelain, probavni enzim koji pomaže u probavi proteina, kaže dijetetičarka Ilyse Schapiro.

Bromelain djeluje kao proteaza, enzim koji razgrađuje molekule proteina na njihove građevne blokove, poput aminokiselina i malih peptida. Jednom kad se proteini razgrade, lakše se apsorbiraju kroz tanko crijevo.

Također, djeluje protuupalno, što može pomoći u ublažavanju bolova. To je posebno korisno za one koji imaju artritis, objašnjava Schapiro. Uz to, “mangan je sjajan za zdravlje i gustoću kostiju”, dodaje ona, što može smanjiti rizik od osteoporoze kasnije u životu, piše Men’s Health.

Jedna šalica ananasa sadrži oko 78.9 miligrama vitamina C, kao i 2.3 grama vlakana, zajedno s 2.6 mg mangana.

Na kraju, ananas sadrži malo kalorija, puno vlakana i veliki postotak vode pa će vas jako brzo zasititi, što bi vam moglo pomoći da izbjegnete prejedanje. Vlakna će potaknuti rad probave, a samim time i sagorijevanje kalorija pa je upravo ananas dobar saveznik ako želite izgubiti kilograme.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.