Snijeg zatvorio cestu prema Blidinju

U većem dijelu BiH u nižim predjelima vozi se po pretežno mokrom ili snježnom kolniku, dok u višim predjelima ima ugaženog snijega na kolniku.

Na putevima na širem području Romanije i Kupresa, kao i na putevima Sarajevo-Foča, Foča-Gacko i Ljubinje-Bileća za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca. I na ostalim putevima koji vode preko planinskih prevoja za teretna vozila preporučuje se korištenje lanaca.

Zbog snijega i jakog vjetra otežano se prometuje magistralnim putem Livno-Šuica, kao i putevima na širem području Gacka i Tjentišta. Ekipe putne operative nalaze se na terenu i interveniraju na svim dionicama, ali snijeg koji i dalje intenzivno pada otežava njihov rad, navode iz BIHAMK-a.

Sinoć od 19:00 sati zbog intenzivnih snježnih padalina i jakog vjetra koji stvara nanose, ponovno je za sva vozila zatvorena regionalna cesta R-419 Mihalji-Blidinje.

Zbog čestih odrona BIHAMK poziva na oprez na cestama: Salakovac-Mostar-Doljani, Banja Luka-Teslić, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac.

”Savjetujemo vozačima da voze opreznije, da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme, navode iz BIHAMK-a.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su danas kratkotrajna. Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, na GP Izačić ne mogu prometovati teretna vozila preko 7,5 tona.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.