Smijenjen ministar obrane BiH, posljednju riječ ima Parlament

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija donio je u utorak Odluku o smjeni ministra obrane BiH Sifeta Podžića.

Predsjedavajući Vijeća ministara, koji je odgovoran za usklađivanje ustavnih odnosa Vijeća ministara s radom Predsjedništva BiH, Parlamentarne skupštine BiH, entitetima i Brčko Distriktom, kao i za usklađivanje rada Vijeća ministara, Odluku o smjeni ministra obrane u Vijeću ministara Sifeta Podžića donio je nakon što je ministar Podžić prekršio Zakon o obrani BiH u načinu rada i odlučivanja i jednostranim potezima narušio vladavinu prava i unutarnje povjerenje, te diplomatske odnose i inozemnu suradnju, navodi se u priopćenju Vijeća ministara BiH.

Dodaje se da je predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija Odluku o smjeni ministra obrane u Vijeću ministara Sifeta Podžića uputio Parlamentarnoj skupštini BiH.

Podsjećamo, srpske političare u BiH silno je naljutila odluka ministra obrane Sifeta Podžića da odgodi održavanje vojne vježbe pripadnika Oružanih snaga BiH i vojske Srbije.

Ministar Podžić odlučio je kako će ranije planirana vježba pod nazivom “Manjača 2021”, koja se na vojnom poligonu kod Banje Luke trebala održati od 6. do 10. listopada, biti odgođena dok se protiv koronavirusa ne cijepi dovoljan broj pripadnika Oružanih snaga BiH. To je učinio jer se ispostavilo kako je razmjerno mali broj vojnika iz BiH do sada cijepljen pa prijeti opasnost da se vježba pretvori u novo žarište iz kojega bi se dalje širila epidemija prouzročena virusom Covid-19.

No, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik optužio je ministra obrane da je donio “nezakonitu i sramnu odluku” i to samo stoga jer navodno mrzi Srbe. Predbacio mu je da se tako ponaša jer je član Demokratske fronte (DF), stranke na čijem je čelu Željko Komšić.

(www.jabuka.tv)10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.