Smije li mokar iPhone u rižu?

Kada vam mobitel padne u vodu ili se pak po njemu nešto prolije, često se kao rješenje predlaže stavljanje uređaja u rižu kako bi se ta tekućina izvukla.

Međutim, unatoč tome što je to popularan savjet kojeg, Apple, kao i većina stručnjaka za tehničku podršku, izričito savjetuje protiv takve prakse.

Ne stavljajte svoj iPhone u rižu. Time bi male čestice riže mogle oštetiti vaš mobitel, kratko se navodim u Appleovim dokumentima podrške.

Umjesto toga, savjetuju da se naprave sljedeći koraci:

  1. Lagano ”tapkajte” svoj iPhone o ruku s konektorom okrenutim prema dolje, kako biste uklonili višak tekućine. Ostavite svoj iPhone na suhom mjestu s dobrim protokom zraka.
  2. Nakon najmanje 30 minuta, pokušajte ga napuniti pomoću Lightning ili USB-C kabla.
  3. Ako vam se nakon toga pojavi upozorenje, još uvijek imate tekućine u konektoru ili ispod pinova vašeg kabla. Ostavite svoj iPhone na suhom mjestu s dobrim protokom zraka cijeli dan. Tijekom tog razdoblja, možete ga pokušati napuniti. Mobitelu će možda trebati i do 24 sata da se osuši.
  4. Ako se vaš mobitel osušio, ali se još uvijek ne puni, isključite kabel iz adaptera i adapter iz utičnice i zatim ih ponovno spojite.

Osim toga, Apple u svojim dokumentima podrške savjetuje korisnicima da ne suše iPhone pomoću fena za kosu, komprimiranog zraka ili umetanjem predmeta u konektor poput štapića za uši ili papirnatog ručnika.

EU pokreće istragu protiv TikToka

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.