Smeće se još uvijek gomila ispred mostarskoga Lutkarskog kazališta

Smeće je opet zatrpalo ulaz ispred Lutkarskog kazališta Mostar pa je problem sa smećem, koje je nestalo na nekoliko dana u podmetnutom požaru, vraćen na početak.

Nakon što je portal Bljesak.info pisao o problemu gomilanja smeća za koje nitko ne želi preuzeti odgovornost, u pretrpanom kontejneru je izbio požar.

Ni to nije ”trznulo” odgovorne, pa je stanje ostalo nepromijenjeno, a ‘ničije smeće’ i dalje stvara ruglo ispred Lutkatskog kazališta te djecu, umjesto učenja o lijepom i čistom gradu i ekologiji, podsjeća kako je normalno da je deponija na svakom koraku.

Na parkingu iza Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače, pred samim ulazom u kazalište već mjesecima se gomila smeće oko jednog kontejnera. Ravnatelj Lutkarskog kazališta Tibor Oreč ranije je kazao kako unatoč brojnim apelima nitko ne preuzima odgovornost za ovaj kontejner i odbacivanje otpada.

”Apelirali smo više puta na JP Parkove i na Gradsku upravu, no kažu da se ništa ne može učiniti i ne znamo kojem objektu pripadaju ovi kontejneri”, rekao je ranije u razgovoru za Bljesak.info Tibor Oreč ravnatelj Lutkarskog kazališta, a JP Parkovi koje su kontaktirali, ne mogu održavati dio ispred Lutkarskog bez inspekcije.

Podsjetimo, u listopadu protekle godine krenula je obnova dijela ispred Lutkarskog kazališta kako bi se napravio maleni park s igračkama za djecu, no i to je stalo zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

No, smeće ispred lutkarskog kazališta samo je jedan od problema, jer brojna naselja u Mostaru su se pretvorila u male deponije, zbog nemara građana i vlasti prema okolišu.

(Bljesak.info)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.