SKB Mostar traži novog/starog ravnatelja

Sveučilišna klinička Mostar je raspisala natječaj za ravnatelja ove ustanove. Mandat ravatelja u ovoj bolnici traje četiri godine, a po isteku mandata ista osoba može, na osnovu javnog natječaja, ponovno biti imenovana za ravnatelja Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, ali najviše za još jedno mandatno razdoblje.

Aktualni ravnatelj bolnice prof.dr.sc. Ante Kvesić je najavio kako će se ponovno kandidirati za ovu poziciju.

”Kandidirati ću se, moram završiti Pedijatriju”, rekao je Kvesić za Bljesak.info.

Opći uvjeti koje bi trebao ravnatelj bolnice zadovoljiti je da nije na funkciji u političkoj stanci, da nije član zakonodavne ili izvršne vlasti ili savjetnik, te da nema privatni-financijski interes u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Traži se ravnatelj bez stranke i interesa

Kandidat za poziciju ravnatelja Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, pored općih uvjeta propisanih natječajem, mora ispunjavati i posebne uvjete predviđene Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i Statutom Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Ti uvjeti su: VSS završen medicinski fakultet, završena specijalizacija iz djelatnosti SKB Mostar, da ima radno iskustvo od najmanje 5 godina u struci, nastavnik medicinskog fakulteta najmanje u rangu docenta, da posjeduje znanje iz zdravstvenog menadžmenta, da nije kazneno kažnjavan i da ne postoji druga zakonska zabrana za imenovanje na funkciju ravnatelja.

Natječaj za ravnatelja SKB-a je otvoren do 3. veljače 2015. godine.

Dugovi, tužbe i nova zgrada pedijatrije

Onaj tko sjedne u ravnateljsku fotelju SKB-a Mostar suočiti će se s dugovima, koji su prema ranije objavljenim podacima veći od 60 milijuna KM. Također, morati će se suoučiti sa sudskim presudama djelatnika koji su tužili ovu ustanovu.

Podsjećamo, oko 780 djelatnika Kliničke bolnice Mostar je tužilo ovu medicinsku ustanovu radi isplate razlike plaća i naknada te su nakon odluke Ustavnog suda FBiH, koji je donio odluku kojom se kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i zaposlenika u oblasti zdravstva iz 2000. godine, na osnovi kojega su djelatnici i tužili svog poslodavca. Hoće li novi ili stari ravnatelj riješiti sagu radnika, kao i završiti najavljivanu zgradu Pedijatrije ostaje nam da vidimo.

Naime, o izgradnji Klinike za dječje bolesti govori se već godinama. Naime, predviđeno je da zgrada Pedijatrije bude izgrađena na pet etaža po europskim standardima. U okviru ove ustanove planiran je veliki broj kreveta za djecu i za majke pratilje, a nova zgrada bi trebala dobiti i predavaonicu, dvoranu, te mnoge poprate sadržaje.

(Bljesak.info)40 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.