Smeće opet “krasi” Borak – neodgovorni pojedinci i dalje po svome!

Čitatelj portala Jabuka.tv poslao je fotografije s platoa u Borku, koji se nalazi uz rijeku Lišticu i uz dječji park, na kojima se vidi smeće koje su ostavili nemarni pojedinci.

Naime, u srijedu su maturanti Gimnazije fra Dominika Mandića defileom kroz grad proslavili svoje posljednje danje u srednjoj školi, a neke grupice su slavlje preselile u Borak.

Kako piše čitatelj, skupina maturanata je nakon kratke proslave u Borku iza sebe ostavila smeće kojim narušavaju ljepotu i prirodu širokobriješkog bisera.

O ovakvim i sličnim problemima portal Jabuka.tv je često pisao s ciljem podizanja svijesti o zaštiti prirode koja nas okružuje, no izgleda da pojedincima te poruke još uvijek nisu “sjele”.

Podsjećamo, o problemu uništavanja inventara dječjeg parka i smeće na tom području pisali smo početkom travnja, a o deponiji smeća koja ”ponosno stoji” pored obližnjeg groblja tik uz šetnicu i rijeku Lišticu u nekoliko navrata, no očito pojedinci i dalje nemaju dovoljno razvijenu svijest za očuvanjem okoliša i prirode jer sutra sve to dolazi u naslijeđe naše djece.

Upravo je Borak i njegovo okruženje Meka za raznorazne proslave i ”zadnje dane škole”. Upravo se ovo posljednje približava, a poznato je i pticama na grani da se stotine učenika okupljaju u Borku, a iza sebe ostave velike količini smeća koje nerijetko završe i u rijeci. Prošle godine zabilježili smo i slučaj gdje su metalna kolica iz trgovačkog centra završila u rijeci Lištici u neposrednoj blizini samog izvora rijeke.

Ovim putem, po tko zna koji put, apeliramo na sve pojedince da svoja slavlja dostojanstveno proslave misleći prije svega na sebe samoga, a zatim i na prirodu koja ga okružuje. Smatramo da je ovaj problem potekao ”iz kuće” pa pozivamo i roditelje da razgovaraju s djecom i upozore ih na štetnost ovakvih gnusnih činova u širokobriješkom biseru. Isti tako pozivamo i nastavnike i profesore da u posljednjim danima nastave učenike upozore te da se ovakve i slične scene ne ponavljaju na najljepšem mjestu u Širokom Brijegu.

(www.jabuka.tv)


28 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.