Službeno: Stranci će moći u BiH s negativnim testom na koronavirus – Jabuka.tv

Službeno: Stranci će moći u BiH s negativnim testom na koronavirus

Vijeće ministara BiH donijelo je u četvrtak na sjednici u Sarajevu odluku kojom se omogućuje  ulazak u BiH stranim državljanima koji posjeduju negativan PCR test na koronavirus. Odluka je usvojena jednoglasno.

Predsjedništvo BiH je nedavno donijelo zaključak o odobrenju ulaska za državljane Kine, Rusije, SAD i Turske. No, konačnu odluku moralo je dati Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH. Granica je otvorena za sve strane turiste, potvrđeno je za Avaz.

Ranije su suglasnost dali entiteti, vlade RS i Federacije.

Ova odluka je donesena u trenutku kada su turistička sezona, a i godišnji odmori već gotovo okončani pa se postavlja pitanje zašto Ministarstvo sigurnosti nije ranije reagiralo na apele turističkih radnika, ali i ministrice turizma i okoliša Edite Đapo (SBB) i vanjskih poslova BiH Bisere Turković (SDA), ali i županijski dužnosnici u HNŽ i ŽZH.

Do sada su u BiH mogli ući samo državljani zemalja članica EU, zemalja schengenskog područja, i to uz negativan PCR test. U BiH mogu ući i državljani Srbije te Crne Gore, bez testa.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.