Slovenci od danas priznaju PCR testove iz BiH – Jabuka.tv

Slovenci od danas priznaju PCR testove iz BiH

Vlada Slovenije donijela je srijedu navečer odluku o priznavanju PCR testova na koronavirus koji su urađeni u trećim zemljama, a među njima je i BiH, objavljeno je na Facebook stranici slovenske vlade.

Od 1. listopada valjanim su proglašeni i testovi koji su urađeni u trećim zemljama, a na veb-stranici Nacionalnog laboratorija za zdravlje, zaštitu životne sredine i hranu se nalazi popis svih laboratorija čiji su testovi priznati u Sloveniji. Iz BiH se na popisu nalaze svih 20 laboratorija koje rade analizu uzoraka na koronavirus, prenosi Akta.ba.

S obzirom na to da je BiH na narančastoj listi zemalja kada je u pitanju prelazak granica Slovenije, građanima BiH potreban je negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, ako se ne želi ići u karantenu.

Zahvaljujući novoj, proširenoj odredbi sada se taj test ne mora raditi u EU jer su Slovenci priznali i analizu laboratorija iz BiH.

Osim toga, bez PCR testa u Sloveniju se može ući ukoliko su u pitanju samo članovi obitelji koji se neće zadržati duže od 72 sata, kao i osobe mlađe od 14 godina koje idu s članom obitelji koji ima negativan PCR test iz priznatih laboratorija i naravno ne stariji od 24 sata.

Ove odluke će biti na snazi od četvrtka (danas).

‼️[SPREMEMBE OB VSTOPU IZ TRETJIH DRŽAV]‼️🛂 Negativni testi iz tretjih držav so veljavni, če niso starejši od 48 ur in…

Posted by Vlada Republike Slovenije on Wednesday, 30 September 2020

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.