Slobodan Praljak mora platiti 3,3 milijuna eura Haškom sudu

General Slobodan Praljak uložit će žalbu na odluku tajništva Haškoga suda kojom mu je naloženo da vrati iznos od gotovo 3,3 milijuna eura koje je ICTY isplatio za troškove njegove obrane, kazala je u četvrtak njegova braniteljica Nika Pinter.

“Žalba će se uložiti zato što činjenični navodi nisu točni”, kazala je Pinter o odluci koja za Praljka znači da ostaje bez branitelja.

Tajništvo suda odlučilo je da Praljak treba obeštetiti sud iznosom od 3.293.347,49 eura i to najkasnije za 90 dana od dana kada je obaviješten o ovoj odluci jer je istragom utvrdilo da raspolaže dostatnom osobnom imovinom za pokrivanje troškova obrane.

General Praljak, koji se u travnju 2004. zajedno s još petoricom bivših političkih i vojnih čelnika Herceg-Bosne optuženima u istom predmetu dobrovoljno predao, čeka prvostupanjsku presudu koja bi trebala biti izrečena krajem godine, piše SEEbiz.

Šestorica bosansko-hercegovačkih Hrvata optužena su za zločine u BiH počinjene prema optužnici u sklopu udruženoga zločinačkog pothvata, predvođenog bivšim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom, čiji je cilj bilo etničko čišćenje područja Herceg-Bosne koje su htjeli pripojiti Hrvatskoj radi stvaranja “velike Hrvatske”!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.