Sloboda u nedjelju na Pecari bez četiri zvučna pojačanja

Nogometaši tuzlanske Slobode startat će u Premijer ligi BiH protiv Širokog Brijega bez četvorice igrača koji su kao pojačanja ovog ljeta stigli na Tušanj.

Iako se trener Vlado Jagodić nadao da će na vrijeme biti završena „papirologija“ za neke bitne igrače, na Pecari neće moći računati na Sulejmana Krpića, Milana Ćuluma, Amera Osmanagića i Zvjezdana Đorđilovića.

“Certifikat za Krpića nije na vrijeme stigao iz AIK-a, Osmanagić je dobio certifikat, ali tek jučer, dok je rok za NSBiH bio utorak do 17 sati. Za Ćuluma nije dobijena radna dozvola, dok za Đorđilovića nedostaju i certifikat i radna dozvola” – izjavio je za Fenu prvi administrativac Slobode Ekrem Ibrić.

Potrebna dokumentacija kompletirana je za Aleksandra Ignjatovića, Aleksandra Lazevskog, Adnana Zukića i Anela Husića i oni će moći nastupiti protiv Širokobriježana.

Po riječima Ibrića, sigurno je da će u 2. kolu protiv Radnika na Tušnju trener Jagodić moći računati i na Krpića, Osmanagića, Ćuluma i Đorđilovića.

Struka još nije donijela odluku o tome hoće li na Tušnju ostati Francuz Guillerme Taty, koji je došao iz Švedske. Navodno, ima potencijala.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.