Sljedećih dana još hladnije, stiže novi snijeg

Meteorolog Željko Majstorović gostujući u emisiji Novi dan na N1 govorio je o hladnom valu koji je stigao u Bosnu i Hercegovinu.

“Ovaj put je kriva geometrija. Imamo dva vrtloga koji se vrte i donose što donose, jedan je ciklon, na sjeveru imamo anticiklon, a s ruske ploče stižu minusi, tako da će sljedećih dana biti još hladnije”, komentirao je Majstorović.

Dodao je i kako će u idućim danima biti po tri, četiri stupnja hladnije u odnosu na petak, kao i da se početkom sljedećega tjedna u kotlinama može očekivati temperaturna verzija koja će donijeti nekoliko minusa više.

Kazao je i kako je olujni vjetar posljedica anticiklona.

O tome do kada će biti niske temperature kazao je: “Do utorka ili srijede ćemo se smrzavati, a u kotlinama može ostati i duže, ukoliko dođe do formiranja ledenoga jezera. Bit će magle i zagađenja, ali nadajmo se da će ta strujanja biti dovoljno jaka da to rastjeraju”.

Istaknuo je i kako je donesena prognoza za regiju Jugoistočne Europe za zimu.

“Prema toj prognozi, zima će biti prosječna s prosječnim zimskim temperaturama. U granicama je prosjeka, ali i malo toplija kad je u pitanju jug. Bit će hladnijih i toplijih epizoda i vrijeme ostaje dosta promjenljivo. Krajem sljedećega tjedna i u veljači slijedi novi snježni val, a svakih četiri, pet dana će nastupiti promjena vremena i treba biti oprezan”, kazao je.

O tome hoće li biti velikoga snijega rekao je: “Činjenica je da će biti dosta hladno, bit će snježnih nanosa i treba pratiti situaciju i reagirati na vrijeme”.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

  • Da li će se skola u ZHŽ odgoditi zbog ovakve hladnoce ,cijela BIH i Hrvatska imaju još tjedan dana skolske praznike,zbog čega nasa djeca u ponedjeljak polaze u školu?

  • Nastavu treba svakako odgoditi a I kad pocne nastava treba pomaknuti pocetak jutarnje nastave za sat vremena,a svakako bi trebalo usuglasiti vec jednom pocetak nastave I radnog vremena u nekim firmama da se jutri ne stvaraju prometni cepovi na prometnicama

    • Baš tako…al ako malo bolje pogledaš te koji bi trebali donijeti te odluke, na posao idu u 08:05h ili kasnije, i uopće ih ne tangira ako zakasne, dok kod privatnika tako nije a privatnici se tu ne pitaju ništa…”zdrav bolesna ne razumi kako no bi se reklo”

  • HITNO, odgodite nastavu u ZHŽ i pratite vremensku prognozu, zašto se izdaju žuta, narančasta i crvena upozorenja ako ih nitko ne uvažava, ni vlada ni privatni poslodavci…

  • ja svoje djete ne šaljem iovako nam djeca sjede u učionicam u bundama jer im dovoljno ne griju a kroz prozore im puše koda su na čvrsnici a možete zamislit tek sad kako bi im bilo na ovim temperaturama

  • haha…pa Vi niste normalni, pa ne radi nitko od četvrtka ( a u mislima su u totalnom neradu od polovine Prosinca), ko će donijet odluku???…vidit će te u ponedjeljak “bla bla bla..na hitnoj telefonskoj sjednici bla bla bla…odgađa se nastava bla bla bla”…ustvari istina ide ovako: imaju grupu na Viberu pa rekli nećemo raditi do Srijede il do slj.ponedjeljka, svi se složili, pa u grupu dodali nekoga iz radio širokog da to malo “ulipši” i objavi kao službenu objavu (kako sam već gore napisao)…hahaha…jada i država, županije, općine…ma svega…

Komentiraj: