Sljedeći tjedan dolazi pravo jesensko vrijeme

Nakon višemjesečnog razdoblja nadprosječno visokih temperatura s manje oborina, čini se kako sljedeći tjedan konačno, na radost mnogih, donosi pravo jesensko vrijeme, pad dnevnih i noćnih temperatura i kišu.

Iako je klimatološki gledano jesen počela već početkom mjeseca, prvi dani nisu pokazali sukladnost sa starim pravilima – čak štoviše, Bosna, a posebno Hercegovina, ovog se vikenda i dalje prži na plus 33 stupnja, no prognoze Federalnog hidrometeorološkog zavoda, kao i neovisnih meteorologa, pokazuju kako od ponedjeljka nastupa promjena i dolazak oborina.

Naime, već tijekom drugog dijela ponedjeljka naoblačenje sa zapada će zahvatiti veći dio naše zemlje, te se u poslijepodnevnim satima u Bosni očekuje kiša, a idućih dana i u Hercegovini.

Kiša koja će početi u ponedjeljak nastavit će se u utorak i srijedu, kada će vrijeme biti vrlo nestabilno i hladnije uz moguće grmljavinske pljuskove. Tijekom drugog dijela tjedna očekuje se i dalje nestabilno vrijeme, pa iako će biti suhih razdoblja tijekom dana, za očekivati je kišu i nevrijeme.

Što se tiče temperature, meteorolozi predviđaju osjetno hladnije vrijeme, a to će pogotovo doći do izražaja u drugom dijelu tjedna te tijekom jutra i večeri. Iako će još dominirati vjetar istočnih i jugoistočnih smjerova, i u Hercegovini će osvježiti, ali će od drugog djela tjedna okrenuti na umjerenu buru što će dodatno pridonijeti osjećaju svježine.

No, do najavljenog osvježenja ostaju još dva dana tijekom kojih će se ipak zadržati, možemo slobodno reći, ljetne temperature. (bljesak.info)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.