Slišković: Ovo je uspjeh kompletne obitelji Zrinjski!

Zrinjski je u subotu proslavio treći uzastopni naslov prvaka Premijerlige BiH. Posljednje dvije titule “Plemići” su osvojili s Blažom Sliškovićem na klupi.

Bivši izbornik reprezentacije BiH mostarski klub je preuzeo u ožujku prošle godine i kako sam kaže osvojiti šampionski pokal je bilo teže prošle sezone.

“Teže je bilo prvi put, ali sada sam se osjećao psihološki puno opterećenije. Kada smo se lani našli u zaostatku od četiri boda ne bih rekao da sam se predao, ali sam u tu završnicu ušao s mišlju da nemamo što izgubiti. A onda nam se sve poklopilo i slavili smo. S rezultatske strane to je bila teža titula, ali sada mi je bilo stresnije i psihološki teže”, rekao je Baka za Sportske novosti.

Posao trenera u BiH, pogotovo u ambicioznim klubovima kakav je Zrinjski, teško je održati. Sliškovićev prethodnik Vinko Marinović se povukao u trenutku kada je bio prvi s četiri boda prednosti ispred najbližeg pratitelja.

Ivica Barbarić je izdržao šest utakmica, ali Slišković ne misli da bi možda bilo drugačije da 23. ožujka prošle godine on nije sjeo na klupu.

“Sve je to sama sreća, moglo se lako dogoditi da umjesto mene dođe netko drugi, treći ili četvrti. Prihvatio sam ovaj posao onda kada je Zrinjski bio u krizi, prihvatio sam jer se nisam bojao izazova. Dobio sam momčad kakvu sam naslijedio, vjerovao sam u te momke i to nas je nagradilo. Uoči ove sezone doveli smo još pojačanja koja su se pokazala pogođenim počevši od Stanića, Bencuna ili Bekrića. Svi su dali svoj doprinos, a ja sam imao sreću da sam im mogao biti vođa. Ono što ja mislim da mi je najveći posao jeste što sam napravio atmosferu bez koje nema uspjeha. Uzalud kvaliteta, ako nema zajedništva. Međutim, ne bih uvećavao svoje zasluge jer ovo je uspjeh cijele obitelji Zrinjski”, kazao je Slišković.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.