Slijedi veliko brendiranje Neuma, tijekom produženog vikenda boravi dosta gostiju

O tome kako je počela sezona, u emisiji Federacija danas je govorio Branimir Butigan, predsjednik Udruge hotelijera Neum.

U Neumu je ovog produženog vikenda dosta gostiju, kazao je on i dodao da je popunjenost hotelskih kuća je između 50 i 60 posto.

Velika očekivanja od nove turističke sezone

Pandemija koronavirusa za Neum je otvorila neke nove mogućnosti. I dok su druge turističke destinacije bilježile gubitke, Neumljani su prošle godine pronalazili načine da bar donekle “izvuku” turističku sezonu tim više jer je predsezona zbog potpunog lockdowna propala.

Podsjetio je kako je prošle godine bio jedina morska destinacija otvorena za građane Srbije. Ove godine neće biti tako pa su odlučili, u suradnji s Općinom Neum i Turističkom zajednicom HNŽ-a napraviti prezentaciju Neuma turističkim agencijama Beograda i Novog Sada. Neumski načelnik Dragan Jurković već je kontaktirao s gradonačelnicima ova dva grada.

Rezervacija za kasniji dio sezona još nema, većinom se rade last minute rezervacije, navodi Butigan

Ističe kako je epidemiološke mjere teško ispoštovati. Hotelijeri ih se pridržavaju – ali gosti na plaži ih se moraju sami pridržavati. O punktovima za brzo testiranje još se razgovara.

Butigan je istakao kako je veliki izazov realizacija projekta Visit Neum. Slijedi jedno veliko brendiranje Neuma. Cilj je da Neum ne bude opisivan samo kao jedini bosanskohercegovački grad na moru, prenosi FTV.

Govoreći o sezonskim radnicima, kazao je kako potrebe za njima još nema, ali i kada je bude – to će trajati dva mjeseca.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.