Slažete li se s odabirom najljepšeg otoka na svijetu? | Jabuka.tv

Slažete li se s odabirom najljepšeg otoka na svijetu?

Svake godine omiljena papirnata ovisnost svih putnika, „Travel & Leisure“ skuplja dojmove čitatelja u godišnjoj svjetskoj anketi o putovanjima diljem svijeta – da podijele svoje mišljenje o najljepšim gradovima, otocima, krstarenjima, spa centrima, zračnim lukama i još mnogo toga. U ovogodišnjoj anketi čitatelji su ocijenili otoke prema aktivnostima, prirodnim atrakcijama, plažama, hrani, ljubaznosti domaćina i ukupnoj vrijednosti koju dobivaju.

Ovogodišnji pobjednik je apsolutno iznenađenje uz već poznate favorite. Indonezijski otok Java odnio je pobjedu s ocjenom 95,28 od ukupnih 100. Java, s populacijom od 140 milijuna, prvi puta se uopće pojavljuje na ovom popisu što mnogi pripisuju drevnoj kulturi, prekrasnim pogledima i mnogim znamenitostima koje su na UNESCO-vom popisu svjetske baštine poput Borobudur hrama te hotela s pet zvjezdica i prirodnih atrakcija koje uključuju slapove, vulkane, zaštićene parkove i bijele pješčane plaže. Osim Jave, na 2. i 3. mjestu su Bali i Lombok što Indoneziju čini apsolutnim pobjednikom ove liste, piše Fashion.hr.

Nakon prošlogodišnje pobjede, filipinski otok Palawan završio je na 6. mjestu dok je udaljena Tasmanija, zbog svoje divlje ljepote koja uključuje pingvine i usamljene plaže bez živog bića i rastuće kulinarske scene na koju ljubitelji hrane i vina hrle zbog pohađanja tečajeva, zauzela 10. mjesto. Nadamo se kako ćemo uskoro na ovoj listi vidjeti i neki hrvatski otok, do tada ne zaboravite glasati iduće godine te provjerite ostatak otočne liste na popisu niže.

1. Java, Indonezija
2. Bali, Indonezija
3. Lombok, Indonezija
4. Maldivi
5. Waiheke, Novi Zeland
6. Palawan, Filipini
7. Mauricijus
8. Cebu, Filipini
9. Páros, Grčka
10. Tasmania, Australija

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: