Slavni pjevač izjavio da više nije musliman, fanovi bijesni: “Nezahvalna budala”

Bivši član benda One Direction i jedan od najpopularnijih mladih pjevača današnjice, Zayn Malik, u intervjuu za britanski Vogue izjavio je da sebe više ne smatra muslimanom. Iako je odgojen u muslimanskoj obitelji danas se ne smatra pripadnikom te religije, a njegova izjava je već izazvala buru u javnosti.

Nisam musliman. Vjerujem da religiozna uvjerenja trebaju biti krajnje intimna i da ih pojedinac treba zadržati za sebe, kazao je Malik i dodao da uopće ne voli govoriti o religijama jer se to “redovito pretvori u beskrajnu vjersku debatu filozofa”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zayn Malik (@zayn) on

Ne vjerujem da morate jesti određeno meso koje vam religija naređuje, ne vjerujem da morate pročitati molitvu na određenom jeziku pet puta dnevno. Ne vjerujem u bilo što od toga. Smatram da je najvažnije biti dobra osoba, kazao je Malik.

Njegova izjava u javnosti nije prošla nezapaženo. Brojni korisnici Twittera pozdravili su Zaynovo razmišljanje o religiji, dok su vjerski fanatici duboko razočarani njegovom odlukom te ga neki čak i vrijeđaju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zayn Malik (@zayn) on

On je jedna nezahvalna budala koja ne vidi sve što mu islam pruža. Ruga se molitvi i običajima, očito nije jedan od nas. Drago mi je što je ovo napisao, samo je jedan od komentara na društvenim mrežama, piše Index.hr.

(www.jabuka.tv) 


4 komentara

  • Sad se vidi jedna od razlika izmedju krscanstva i islama.
    Dok je krscanstvo manje-vise privatna stvar pojedinca,islam je nacin zivota koji se stoljecima nije mjenjao i koji je za danasnje vrijeme-prekonzervativan.
    A da ne kazemo i to da je toliko netolerantan prema drugim misljenjima i religijama.

    10
    1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.