Slavni glumci zarazili se na dodjeli Zlatnih globusa

Nekoliko je poznatih osoba dobilo pozitivan nalaz na covid testu nakon svečane dodjele Zlatnih globusa.

Među njima su Colin Farrell, Brendan Gleeson, Jamie Lee Curtis i Michelle Pfeiffer.

Svi su oni na društvenim mrežama objavili da su osjetili simptome virusa nekoliko dana nakon svečanosti.

Za dolazak na dodjelu nagrada američke Nacionalne udruge televizijskih i filmskih kritičara, koja je održana u nedelju, bio je potreban negativan nalaz testa na covid.

Nekoliko je slavnih glumaca putem društvenih mreža objavilo da joj zbog zaraze ne mogu prisustovati, prenosi Hina.

Organizatori raznih događaja za vrijeme ovogodišnje sezone dodjele nagrada nisu uskladili mjere opreza kada je posrijedi covid, poput testiranja, potvrda o cijepljenju i nošenja zaštitnih maski, prenio je Hollywood Reporter.

Za dolazak na određene ceremonije nije bilo potrebno predočiti nikakve sigurnosne potvrde, dok je u slučaju prisustvovanja svečanosti dodjele Zlatnih globusa, kao i nagrada Nacionalne udruge filmskih i televizijskih kritičara trebalo predočiti dokaz o negativnom testu na covid, dokaz o cijepljenju ili oboje.

Jako mi je žao što sam propustila dodjelu nagrada, napisala je Michelle Pfeiffer na svome Instagramu. Da, u pitanju je covid.

Glumica je trebala uručiti nagradu za životno djelo kolegi Jeffu Bridgesu, no ta je čast ovaj put pripala Johnu Goodmanu.

Američki zdravstveni radnici kažu da nisu iznenađeni.

Ovo nije neočekivan razvoj situacije, rekao je ABC-ju dr. John Brownstein, epidemiolog u bostonskoj Bolnici za djecu i mlade.

Ako u vrijeme kada posvuda cirkulira puno virusa, bilo da je riječ o prehladi ili gripi imate toliko ljudi u nekom zatvorenom prostoru, dogodit će se aktivan prijenos virusa, kazao je.

S obzirom na to da postupno među populacijom nestaje bojazan od Covida-19, a istodobno javne mjere opreza slabe, sve je više zaraženih, prenosi Hina.

Tako je u posljednjih šest tjedana, po podacima Centra za kontrolu bolesti u Americi evidentirano po 400.000 zaraženih tjedno, što je statistika koja nije viđena još od kraja rujna.

Dodijeljeni Zlatni globusi

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.