Slabija dostupnost Xiaomi Mi 9 zbog problema u proizvodnji glavne kamere

Xiaomi nakon predstavljanja svojeg Mi 9 flagship telefona nije uspio u potpunosti zadovoljiti potražnju na tržištu za ovim mobilnim telefonom. Do kraja prošlog mjeseca na skladištu je bilo dostupno oko 1,5 milijuna primjeraka Mi 9 telefona.

U Xiaomiju sada otkrivaju razlog za manjak Mi 9 telefona u skladištima. Problem navodno predstavljaju mali prinosi pri proizvodnji glavne stražnje kamere telefona, koja uključuje tri različita senzora s 6P lećama (jedan 48-megapikselni senzor, jedan 16-megapikselni senzor i jedan 12-megapikselni senzor).

Riječ je o kameri koja je složenija za proizvodnju, a proizvodnja kamere za Mi 9 Transparent Edition inačicu telefona još je i složenija., piše Bug.hr.

U Xiaomiju tvrde da je nestašica Mi 9 telefona ipak riješena u Foxconnovim pogonima zahvaljujući naporima tamošnjih zaposlenika koji u dvije smjene mjesečno uspijevaju proizvesti više od 1 milijun primjeraka Mi 9 telefona.

Prema trenutačnim podacima od predstavljanja telefona u veljači ove godine pa dosad prodano je oko 1 milijun primjeraka ovog telefona.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.