Skulptura Luke Modrića atrakcija u Tomislavgradu

Drvena skulptura Luke Modrića atrakcija je u Tomislavgradu.

Za vrijeme prve dvije utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva nalazila ispred jednog kafića u Tomislavgradu, a preostale dvije ispred kafića u Crvenicama – rodnom mjestu autora skulpture Ante Vukadina.

Ante za portal Tomislavcity.com govori kako je nastala skulptura. Kaže, iz svoje vikendice na Blidinju ove jeseni šetao je šumskim područjem Vran planine tražeći drvo prikladno za skulpturu duvanjskog hajduka Mijata Tomića. U tome traženju naišao je na drvo koje ga je jako asociralo na Luku Modrića, te ga je izvukao iz šume i prevezao do svoje vikendice.

Dva debela isprepletena ogranka podsjetila su ga na poznatu Modrićevu pozu kada vanjskim dijelom stopala dodaje loptu, a iz širokoga panja napravio je gornji dio tijela i glavu.

Skulptura visoka 220 centimetara i teška oko 200 kilograma završena je upravo pred početak Svjetskog prvenstva te je izložena i izazvala veliko zanimanje žitelja Tomislavgrada.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Nije stvar ovdje da je napravljen kao rahitičar vec je majka priroda napravila njegov potez nogu a autor je to prepoznao i iskoristio sa dodanim grubom izradom..

 • ja ne znam kakva se pažnja poklanja modriću dase o njemu stalno piše.ovi mediji prejebaše igrici sa modrićem
  modrić je prosječan nogometaš modrić njegova dodavanja 🤣🤣🤣🤣

   • anonimno 8:32
    uvijek prejebete priču sa modrićem.igrali itko u real madridu samo modrić.boijisu bili igrači od modrića karlos zidan raul ja ne znam šta ste vidjeli u ovom rehitičnom modriću.modrić je lopov kao Mamić treboje bit osuden zatvorskom kaznom pet godina Mamić je podjelijo novac sa modrićem kadje modrić prešo.iz dinama u totenhem

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.