Poskupljuju videoigre za Xbox

Prateći trendove dizanja cijena u sektoru videoigara, Microsoft je odlučio od sljedećeg mjeseca povećati cijene svojih first-party naslova za Xbox konzole.

Nadolazeće igre Xbox Game Studiosa, poput Redfalla, dugo očekivanog Starfielda i Forze Motorsport, poskupljuju s 59,99 na 69,99 dolara.

Počevši od 2023. godine, naše nove igre napravljene za novu generaciju bit će lansirane po cijeni od 69,99 dolara na svim platformama. Cijena odražava sadržaj, opseg i tehničku složenost ovih naslova. Kao i sve igre koje su razvili naši timovi u Xboxu, i ove će također biti dostupne na Game Passu istog dana kada izađu, objašnjavaju iz Microsofta u službenom priopćenju, prenosi Bug.hr.

O poskupljenju Game Pass pretplate i Xbox Series S/X konzola nije bilo govora, no izvršni direktor Microsoft Gaminga, Phil Spencer, još je krajem listopada najavio da bi nakon blagdanske sezone moglo doći do povećanja cijena.

Zadržali smo cijenu naše konzole, igara i pretplate. Mislim da to nećemo moći zauvijek. U jednom ćemo trenutku morati podići cijene za određene stvari, ali ulazeći u ove blagdane, smatrali smo da je jako važno zadržati cijene koje imamo, rekao je tada Phil Spencer na Tech Live konferenciji The Wall Street Journala.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.