Skoro 20 posto bh. građana konzumira alkohol tijekom radnog vremena

Portal Posao.ba tijekom siječnja proveo je on-line istraživanje na uzorku od 650 ispitanika koje je pokazalo da skoro 20 posto bh. građana konzumira alkohol tijekom radnog vremena, a blizu 37 posto ispitanika konzumira alkohol večer uoči radnog dana.

Rezultati istraživanja pokazuju da 18,6 posto ispitanika redovno ili s vremena na vrijeme konzumiraju alkohol tijekom radnog vremena, a od ukupnog broja ispitanika koji su odgovorili da konzumiraju alkohol tijekom radnog vremena, najveći postotak otpada na pozicije srednjeg menadžmenta (32,7 posto) i nižeg menadžmenta (26,9 posto).

Svega 15,4 posto ispitanika na nekoj od pozicija top menadžmenta i 13,5 posto vlasnika kompanija konzumira alkohol tijekom radnog vremena.

Gledano prema zanimanjima, najveći postotak ispitanika koji konzumiraju alkohol tijekom radnog vremena rade u oblasti: administracije (15,4 posto), prodaje (13,5 posto), zdravstva (14,2 posto) te ugostiteljstva (9,6 posto).

Na pitanje konzumiraju li alkohol večer uoči radnog vremena, 36,9 posto ispitanika odgovorilo je potvrdno, a njih 46,7 posto ispitanika odgovorilo je da konzumacija alkohola večer uoči radnog dana uopšte ne utječe na njihovu radnu produktivnost, dok je njih 18,3 posto izjavilo da ih onesposobi u određenoj mjeri.

Također, među ispitanicima koji konzumiraju alkohol večer uoči radnog dana najviše je onih na pozicijama srednjeg menadžmenta (36,3 posto) i nižeg menadžmenta (29,2 posto).

Od ukupnog broja ispitanika koji su izjavili da konzumiraju alkohol uoči ili tijekom radnog dana, najviše ih je u dobi od 25 do 34 godine (28 posto), dok je druga najzastupljenija skupina u dobi od 35 do 44 godine (11 posto).

Najčešće situacije kada konzumiraju alkohol tijekom radnog vremena su poslovni ručkovi ili uredske zabave, dok je 7,5 posto ispitanika izjavilo da konzumiraju alkohol tijekom radnog vremena bez nekog određenog povoda, navodi se u istraživanju.

(Fena)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.