Škola šaha za osnovce u Širokom Brijegu

Šahovski klub Široki Brijeg organizira upis novih članova, za djecu od prvog do devetog razreda osnovne škole. Svi zainteresirani djecu mogu prijaviti na broj mobitela 063 819 805, pozivom ili sms-om, a dodatne informacije možete dobiti i na službenoj Facebook stranici Šahovskog kluba Široki Brijeg. Prvi trening održat će se u subotu, 09.09.2017. u 10:00 sati, u prostorijama Šahovskog kluba Široki Brijeg (fra. Didaka Buntića 46a), a mjesečna članarina iznosi 20KM.

Šah, često poznat kao igra za intelektualno darovite, je najbolji sport za vježbanje najvažnijeg organa u našem tijelu: mozga. Dok ga je šahovski velemajstor Bobby Fischer popularizirao 1950-ih i 1960-ih, šah se igra i danas širom svijeta među sudionicima svih uzrasta, od mladih do starijih osoba. O prednostima igranja šaha u dječjoj dobi govori dovoljno činjenica da je šah školski predmet u preko trideset država. Ovaj trening za mozak od igrača traži vrhunsku koncentraciju, sposobnost planiranja, te strpljenje. Brojna znanstvena istraživanja su provedena kako bi se ispitalo djelovanje redovnog igranja šaha na djecu u razvoju kao i na ljude u zlatnim godinama. Rezultati različitih studija pokazali su sljedeće:

– Šah potiče razvoj mozga te vježba obje strane mozga
Povećava IQ
Pomaže u sprečavanju Alzheimerove bolesti
– Potiče kreativnost
– Uči nas planirati i predviđati
– Poboljšava vještine čitanja
– Unapređuje sposobnost pamćenja
– Uči nas samostalno rješavati probleme
– Poboljšava oporavak od moždanog udara

Ukoliko biste htjeli svoje dijete upoznati sa šahom i svim prednostima koje ono donosi, možda je početak ove školske godine pravo vrijeme da postane član Šahovskog kluba Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: