Skokovi sa Starog mostar 29. srpnja

Ovogodišnji 446. tradicionalni visinski skokovi sa Starog mosta održat će se 29. srpnja s početkom u 16 sati.
Iako do početka skokova ima više od mjesec dana organizatori užurbano rade na pripremama skokova, manifestacije koja počinje već u noći s petka na subotu.
– Prema zanimanju koje vlada ove godine očekujemo 80 skakača u obje kategorije kazao je za Dnevni list Emir Balić, član organizacijskog odbora.
I ove godine natjecat će se većina prošlogodišnjih natjecatelja, kako u skokovima na noge, tako i u kategoriji skokova na glavu, odnosno “mostarske laste”. Pored skakača iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Crne Gore, ove godine su svoj dolazak najavili i skakači s Kosova.
Balić kaže kako su mostarski skokovi sa Starog mosta najisplativiji turistički proizvod s tradicijom starom i više od 400 godina.
Vjeruje da će uspjeti riješiti financijsko pitanje oko organizacije, te prikupiti dovoljno donatora da bi sve proteklo u najboljem redu.

Program otvara tradicionalna bakljada i skokovi s mosta točno u ponoć, te party na platou ispod Staroga mosta. Također su najavljeni i brojni sadržaji koji će pratiti glavnu manifestaciju, poput ispijanja kave pripremljene u najvećoj džezvi na svijetu, potom šlaufijade, bodovanja najbržeg spusta i najoriginalnijeg šlaufa, turnira u tavli, odbojci i malom nogometu na pijesku, uz bogat glazbeni sadržaj.

(www.bljesak.info)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.