Zrinjskom dio novca od transfera Luke Modrića

Osim što vijesti o mogućem transferu Luke Modriće u neki od najboljih nogometnih klubova već danima pune svjetske medije razvoj situacije se posebno prati i u HŠK Zrinjski. Poznato je da bi Plemići dobili 0,5 % od eventualnog budućeg transfera Luke Modrića. Do sada su ime Modrića vezali sa mnogo klubova, a pored otočkih Chelsea i Manchester Unita u utrku da dovedu jednog od najboljih veznjaka svijeta uključio se i veliki Real Madrid. U slučaju da se taj transfer realizira Zrinjskom bi pripao mali dio kolača, ali to bi bila sasvim dobra inekcija za slaganje momčadi za novu sezonu u Premijer nogometnoj ligi BiH.

Pod pretpostavkom da bi Modrić sljedećeg ljeta u transferu vrijednom 40 milijuna eura dres Tottenhama zamijenio sa onim Reala, Zrinjskom bi trebalo pripasti 200.000 eura.
“Ukoliko je profesionalac transferiran prije isteka svog ugovora, svaki klub koji je dao doprinos njegovom obrazovanju i treniranju prima dio naknade koja je plaćana njegovom bivšem klubu”, stoji u članku 21 iznad spomenutog pravilnika, dok dodatak 5 jasno objašnjava na koji način klubovi koji su dali “doprinos njegovom obrazovanju i treniranju” dijele “dio naknade”. Radi se o iznosu od pet posto koji se raspodjeljuje kao solidarni doprinos klubovima za koje je igrač bio uredno registriran od 12. do 23. godine.

Modrić je kao posuđeni igrač Dinama za Zrinjski igrao u sezoni 2003./2004., odnosno u natjecateljskoj godini u kojoj je navršio osamnaest godina života. Ukratko, to znači da Zrinjski ima pravo na 0,5 posto od svakog Modrićevog transfera do kraja njegove karijere.

hercegovina.info

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.