SKB-u Mostar donirano 55 bolničkih kreveta

Hrvatska katolička misija Essen i Mladež Hrvatske demokratske zajednice za Sjevernu Rajnu Vestfaliju u Njemačkoj donirala je 55 bolničkih kreveta za SKB Mostar.

Dom za starije osobe Papst Leo iz Essena, gdje živi vrlo vitalna zajednica hrvatskih iseljenika, rashodovao je dio svojih krevetnih kapaciteta. Također, podržana je inicijativu vlč. Stjepana Penića, voditelja HKM Essen i Marija Primorca, predsjednika Mladeži HDZ-NRW i novoizabranog dopredsjednika KOO HDZ-NRW za preuzimanje i donacijom kreveta.

55 kreveta, vrijedni između 800 i 1.000 eura, u izvanrednom su stanju a veliki dio njih je i električki opremljen što je značajno ne samo za pacijente, već i za medicinsko osoblje.

Brzo se uspostavio kontakt s ravnateljem SKB Mostar dr. Antom Kvesićem koji je zajedno s glavnom sestrom SKB Mostar Zdravkom Lončar i dr. Vlatkom Martinović, u suradnji s Marijom Primorcem iz Essena, pripremio potrebnu dokumentaciju za transport bolničkih kreveta.

Ljubav i briga prema rodnom zavičaju još su jednom pokazali zajedništvo i spremnost za činjenje dobrih djela. Donirani kreveti stigli su na svoje odredište i već su u uporabi u SKB Mostar, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.