SKB Mostar: Pacijenti ne mogu na pregled jer je liječnica otišla u mirovinu

Pacijenti SKB Mostar nisu u mogućnosti obaviti pregled elektromioneurografije (EMNG), jer je jedina liječnica koja ga je radila otišla u mirovinu.

Naime, čitatelj portala nam se javio i ispričao nezgodnu situaciju u kojoj se našao.

”Radeći nalaze morao sam obaviti i EMNG pregled. Došao sam se naručiti, a sestre su mi rekle kako se ovaj pregled više ne radi u bolnici. Misleći da je neki aparat u kvaru, upitao sam kada će biti popravljen, no sestre su mi rekle kako se pregled više neće raditi jer je liječnica otišla u mirovinu”, piše nam čitatelj, koji je ostao šokiran situacijom i neozbiljnim pristupom ustanove.

”Uprava je trebala znati da liječnica odlazi u mirovinu i na vrijeme educirati nekoga. Stvarno nema smisla, jako neodgovorno postupanje prema radu i pacijentima. Nisam siguran može li se ovaj pregled uraditi privatno negdje u Mostaru, a uostalom zašto bi plaćao pregled kojeg bi trebao imati besplatno”, piše nam ogorčeni čitatelj.

Iz SKB Mostar, su nam nakon deset dana čekanja odgovorili kako je elektromioneurografija dijagnostička metoda Klinike za neurologiju koja će se u SKB Mostar moći obavljati u sljedećem tjednu.

”Elektromioneurografija (EMNG) dijagnostička pretraga zahtjeva specifičnu edukaciju stoga su dva doktora SKB Mostar trenutno na dodatnoj edukaciji”, priopćeno nam je iz bolnice.

Inače, EMNG je nezamjenjiva metoda kod bolesti mišića i perifernih živaca. Sastoji se od dva dijela – neurografije i miografije. Neurografijom se ispituje brzina provodljivosti motornih i osjetnih živaca te kvaliteta odgovora koji se pri tome dobiju. Miografija ispituje primarnu bolest mišića prvenstveno sterilnom igla elektrodom što nije posebno ugodno, ali je metoda nezamjenjiva jer daje pravi odgovor o realnom stanju mišića.

(www.bljesak.info)

5 komentara

    • je baš ima puno, a koliko ima pacijenata? drugo je što ova šugava država ne može financirati više liječnika, u Norveškoj pedijatar dnevno ima 20 pacijenata, a kod nas 120, pa da je to normalno? trebalo bi tri puta više liječnika da se može normalno i kvalitetno raditi, ovakav nakaradan rad gdje doktor ima 5minuta vremena po pacijentu je i razlog zašto je zdravstvo takvo kakvo je

  • Mladih doktora ima sa mostarske meficine.A što se tiče opterećenosti ksko ko Previše je naručivanja i pisanije. A informiraj se i budi siguran da je mnoooogo teže obraditi 20 pacijenata u Norveškoj i bilo gdje u EU nego kod nas i da oni nemaju ni minute slobodnog u radnom vremenu i obrade samo tih 20 .Jer prosto je i nemoguće obraditi 120 pacijensta, kvalitetno da im posvetiš samo pet minuta je nemoguće a tek kompjutri i ipisi.

  • a kako bi bez naručivanja i pisnja ,iovako priliv pacijenta je sve veci kad netko treba uputnicu za 5 dana unaprijed a dodje na šalter i hoce isti dan uputnicu nevidim problem u naručivanju zovne ili dodje naruči se za neki dan uzme sto mu treba i svak zadovoljan,ali svi hoće isti dan uputnicu recept a oni pac. koje boli uvjek se primi iako kazu da ne ili se prave maniti i pričaju nebuloze ,pa zaboga nitko nikada nije vracen bolestan uvijek se pregleda A ako malo saceka 15 min haos a u mostaru po 2 sata i nista naš mentalitet naša kultura dr kordiću samo naprijed sve pohvale zadovoljni pac

  • EMNG radi poliklinika H u Mostaru a isti doktor radi u bolnici tako da imaju doktora ali ovamo treba platit a u bolnici ne, tko je lud

Komentiraj: