SKB Mostar i službeno otvorena za pacijente iz Dubrovačko – neretvanske i Splitsko – dalmatinske županije

U SKB Mostar održan je radni sastanak vezan uz početak suradnje Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko–neretvanske županije i Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije sa SKB Mostar.

Riječ je o suradnji u području hitnog medicinskog zbrinjavanja državljana Republike Hrvatske. Hitno medicinsko zbrinjavanje odnosi se na državljane Republike Hrvatske s područja djelovanja Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije i Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, a kojima je zbog bolesti, stradanja ili ozljede neposredno ugrožen život, pojedini organ ili dijelovi tijela odnosno kod kojih bi u kratkom vremenu moglo doći do životne ugroženosti, a u SKB Mostar mogu biti zbrinuti unutar tzv. “zlatnog sata”.

Protokol prekograničnog prijevoza životno ugroženih pacijenata u SKB Mostar utvrdio je Hrvatski zavod za hitnu medicinu kojim su definirane medicinske indikacije i kontraindikacije za prijevoz u SKB Mostar koja će osiguravati zbrinjavanje životno ugroženih bolesnika svih dobnih skupina, kroz 24 sata dnevno.

Ova bolnica je i službeno otvorena za sve one koji trebaju pomoć. Znate za ovu priču o “zlatnom satu”. Uzmite za primjer da pacijent iz Metkovića ide u Dubrovnik pa iz Dubrovnika za Split, a do Mostara je samo pola sata, kazao je ravnatelj SKB Mostar Ante Kvesić dodajući kako je ovo samo mali dio zahvalnosti za sve ono što je Vlada RH uradila za ovu bolnicu

Ministar zdravstva Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Milan Kujundžić istaknuo je kako mostarska bolnica može pružiti vrhunsku uslugu kada je riječ o moždanom udaru, srčanom udaru, politraumi uključujući neuorkiruršku traumu, ali i kada je riječ o životno ugroženoj djeci.

Posebno je zanimljivo kakve ljudske resurse imaju. Na tome im može zavidjeti bilo koja zdravstvena ustanova u Hrvatskoj. S ovim su na dobitku pacijenti iz doline Neretve koji neće ići ni u kakvu drugorazrednu, nego u prvorazrednu bolnicu u koju će stizati kroz 20 do 30 minuta i dobiti uslugu kada je riječ o iznimno hitnim slučajevima, kazao je ministar Kujundžić.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.