SKB Mostar: Besplatno i bez uputnice izmjerite očni tlak – Jabuka.tv

SKB Mostar: Besplatno i bez uputnice izmjerite očni tlak

Klinika za očne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar u povodu Svjetskog tjedna glaukoma omogućit će besplatne preglede i mjerenje očnog tlaka bez narudžbe i uputnice u srijedu, 11. ožujka, od 9:00 do 13:00 sati u kabinetu za glaukom Klinike.

Glaukom ili kako se često naziva povišen očni tlak vrlo je česta očna bolest koja predstavlja jedan od vodećih uzroka sljepoće u svijetu i kod nas.

Pacijenti često ne znaju da imaju glaukom jer je to bolest bez simptoma, a pravovremenim otkrivanjem bolesti mogu se spriječiti nesagledive posljedice.

Glaukom je jedna od najbolje istraženih bolesti oka, ali još uvijek i jedna od najopasnijih. Danas se glaukom može pravovremeno dijagnosticirati i uspješno liječiti, stoga je rano otkrivanje jako bitno, kako bi se spriječio gubitak vida, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SKB-a Mostar.

Klinika za očne bolesti SKB-a Mostar već osmu godinu sudjeluje u obilježavanju Svjetskog tjedna glaukoma koji se ove godine obilježava od 8. do 14. ožujka, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.