Sjeverna Koreja prijeti: “Nanijet ćemo američkim gangsterima najveću patnju i bol”

Sjeverna Koreja upozorila je SAD da će im ‘nanijeti najveću patnju i bol’ ako nastave sa zahtjevima za novim, strožim sankcijama Sjevernoj Koreji zbog njezina raketnog i nuklearnog programa.

Sjedinjene Države formalno su zatražile od Vijeća sigurnosti UN-a da u ponedjeljak glasuje o nacrtu rezolucije koji predviđa nove, strože sankcije Sjevernoj Koreji.

SAD želi da Vijeće sigurnosti nametne naftni embargo Sjevernoj Koreji, zabrani izvoz tekstila, zapošljavanje sjevernokorejskih radnika u inozemstvu te da zamrzne imovinu i donese zabranu putovanja sjevernokorejskom vođi Kim Jong-unu, stoji u nacrtu rezolucije.

Ministarstvo vanjskih poslova Sjeverne Koreje je upozorilo da ako Washington ustraje u usvajanju, kako su je nazvali, nezakonite rezolucije, Sjeverna Koreja će poduzeti mjere kako bi ‘SAD platile cijenu‘. “Mjere koje ćemo poduzeti nanijet će Sjedinjenim Državama najveću patnju i bol.

Svijet će biti svjedok kako Sjeverna Koreja može ukrotiti američke gangstere nizom mjera koje će biti teže nego što oni mogu zamisliti,” stoji u priopćenju Pjongjanga.

Vijeće sigurnosti UN-a zasjedat će u ponedjeljak i raspravljat će o novim sankcijama Sjevernoj Koreji, optuženoj da ugrožava mir svojim nuklearnim i balističkim programom. Zasad nije poznato kako će sjevernokorejski saveznici Kina i Rusija glasovati.

Da bi se prihvatilo rezoluciju Vijeća sigurnosti, treba devet glasova “za”, s time da nijedna od stalnih članica – Britanija, SAD, Francuska, Rusija i Kina – ne smije uložiti veto.

Napetosti na korejskom poluotoku eskalirale su nakon više ovogodišnjih lansiranja raketa te nakon nedavnog šestog nuklearnog testiranja.

Stručnjaci vjeruju da je Sjeverna Koreja blizu postizanju cilja da razvije moćno nuklearno oružje koje bi moglo dosegnuti SAD.

(Hina)

4 komentara

  • Mi jedini imamo pravo imati “bombu” i nitko drugi pokraj nas to ne smije imati. Pa ima li razlike između ovakve politike, ISIL-ovske politike ili Bošnjačke politike, ili bilo čije politike sile? Amerikanci bi izvozili svoju “demokraciju” svakome i sve stavili pod svoju šapu u svijetu i nešto malo dopustili i svojim “saveznicima” Britanskim izvoznicima “demokracije” Pa američka politika “mira i demokracije” je proizvela nekoliko desetina milijuna nasilnih smrti u svijetu, od genocida nad starosjediocima, “bombama” na Japan, preko Vijetnama, Iraqa, Libije, Sirije, i njihove braće po oružju i krvi Britanaca za koje se veže također nekoliko desetaka milijuna nasilnih smrti u njihovom višestoljetnom milodaru svijetu kod izvoza demoracije i “dijeljenju pravde” kao što je bio i slučaj izručenja ratnih zarobljenika i civila Hrvata krvolocima komunistima na čelu sa titom. Pa da su u pravu stotinu puta i da imaju najbolje namjere, kako im vjerovati poslije višestoljetnog orgijanja po svijetu? Isto kao da se narodi Balkana predaju u milost i nemilost majčici Turskoj poslije 500-godišnjeg genocida počinjenog na prostrima Balkana, s izuzetkom Stockholmskog sindroma od kojega pojedini narodi boluju, ali bolest je bolest?

  • Ima li sličnosti između N.Korea i RH? Savudrijska vala, nogometaši, košarkaši, OECD, Pelješki most, Jasenovac, HOS ZDS, Slovenija, Srbija, Mađarska, BiH, GB, Njemačka, EU Komisija, Zvizdić, Osmanović, Vučić+srpski i srbijanski establishment, Izetbegović+bošnjački establishment, cjelokupni slovenski establishment, cjelokupna orjuna, antifa, uguzmiloradi, i kada tome dodaš ove iz vlasti kojima je korupcija sredstvo za postizanje ciljeva osobnog “snalaženja”, šta ti ostade? Nema svjetla na kraju tunela, niti ima rezultata politike “čistih ruku” kako se nekada volio hvaliti Plenky. Od “čistih ruku” mu osta otpad od HNS-a i Pupovčeva tri prsta. Ako u cijeloj priči spadneš na to(HNS+troprsti Pupovac) onda treba ići po novi mandat ili se povući u “hladovinu”. Pa Plenkyu bi provociranje novih izbora moglo samo donijeti višestruku korist s obzirom na retoriku zaoštravanja politike susjeda i “komšija”. Zašto se “šuti” o svemu i nema aktivne obrane kod Hrvata? Da li je to slučajno? Slučajnosti nema. Politički establishment je prosto potkapacitiran jer nema dovoljne mase koja će iznjedriti kvaliteta, a osim toga zahvaljujući poznatoj podobnjačkoj selekciji u politici nema kadra koji zna, hoće i može. Ovo što imamo je šaka jada, pa s toga i ubiremo rezultate od šake do lakta. Prosudite sami.

Komentiraj: