Širokom Brijegu šest, a Grudama dvije medalje prvog dana natjecanja

Hercegovačke mažoretkinje ostvarile su više nego zapažene rezultate već prvog dana 19. Europskog prvenstva mažoretkinja koje se od 8. do 10. rujna održalo u slovenskom gradu Laško.

Na prvenstvu je nastupilo 1.418 natjecateljica u 87 formacija i 176 neformacija, a u subotu navečer je održana ceremonija proglašenja najboljih u natjecanju neformacija koje se održalo u petak, piše Večernji list BiH.

Mažoretkinje grada Širokog Brijega osvojile su šest medalja od čega tri zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane, a Mažoretkinje Gruda osvojile su dvije medalje i to jednu srebrnu i jednu brončanu.

Mažoretkinje Široki natjecale su se u svim kategorijama, a na Europsko prvenstvo otputovalo ih je 100, te su već nakon neformacija u svojim redovima imale dvije titule europskih prvakinja.

U subotu je održano natjecanje u paradama dok je posljednjeg dana prvenstva, u nedjelju, održano natjecanje u formacijama te je sinoć uslijedio drugi dio proglašenja kojim je ujedno zatvoreno ovogodišnje Europsko prvenstvo.

Šest medalja u u natjecanju neformacija u Široki Brijeg su donijele Lucija Čolak i Sara Ivanković koje su osvojile prvo mjesto u kategoriji Kadetkinje duo pom-pon, Mia Iva Ćavar koja je također osvojila prvo mjesto ali u kategoriji Juniorke solo pom-pon, treće mjesto u kategoriji Juniorke solo štap osvojila je Danijela Topić.

Još jedno prvo mjesto – zlatnu medalju za Široki osvojila je Marija Mandić u kategoriji Seniorke solo pom-pon, Lucija Lasić i Irena Karačić osvojile su drugo mjesto u kategoriji Seniorke duo pom-pon, dok su Marta Grubešić i Antonija Rezić osvojile brončanu medalju u kategoriji Seniorke duo štap.

Djevojke iz Gruda koje su posljednjih godina među najuspješnijima u BiH osvojile su srebro u kategoriji duo pom-pon, a to su Lara Bilić i Lara Čale. Seniorke Kata Sabljo i Martina Miloš osvojile su broncu u kategoriji duo pom-pon.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • Zasto ne napisete da su slovenci zbog protesta napustili dvoranu? Kako publika tako i mazoretkinje. Od 5 sudaca sudi trenerica sirokog i zagreba predsjednik gle cuda najvise osvojili. Imate video protesta na youtube
    0    0
  • Pa normalno da ce najvise osvojit kad se cure trude i kad su zasluzile, a uostalom i natjecu se u svim kategorijama. 2 suca od njih 5 ne moze nista, tako da ti je bolje bilo da nisi nista napisao kad se ne razumijes. Mazoretkinjama Sirokog je se nepravda dogadjala dugo godina pa se nisu nikad tako neprimjereno ponasale i nisu nikad odustale, nego su samo postale jace. A da ne govorim da njihovi roditelji nisu pokazivali srednji prst i zvizdali na tudje himne kao sto su slovenci zvizdali na hrvatsku. Tako da, prije svega treba imat obraza i kulture.
    0    0

Komentiraj: