Sjajan izum: Predstavljena “obrnuta mikrovalna” koja hladi piće za manje od jedne minute – Jabuka.tv

Sjajan izum: Predstavljena “obrnuta mikrovalna” koja hladi piće za manje od jedne minute

Uživajte u hladnom piću kad god poželite. Fantastična “obrnuta mikrovalna” koja može ohladiti pivo, bocu vina ili limenku nekog gaziranog piće, pod nazivom Juno, predstavljena je na ovogodišnjoj konvenciji CES.

Ovu specifičnu mikrovalnu jedizajnirala kalifornijska kompanija Matrix Industries, čija je specijalnost proizvodnja pametnih satova s toplinskim napajanjem.

Ovaj “ohlađivač” koristi termoelektrični rashladni motor koji vrti vodu oko pića velikom brzinom, čime brzo smanjuje temperaturu limenke. Sama mašina se prilikom procesa hlađenja ne pomiče, a piće je spremno za konzumiranje čim izađe iz “obrnute mikrovalne”.

Predstavljen je prototip koji može ohladiti po jedan gazirani sok, ali ga kreatori planiraju osposobiti za komercijalnu upotrebu i to vrlo brzo.

Matrix je na javnoj stranici Indiegogo stavio svoj izum u pretprodaju. Nakon samo dva dana od aktivacije kampanje, zaradili su preko 100 tisuća funti. Desetine uređaja je prodano na ovoj platformi, a kompanija je najavila da će s isporukom krenuti već u kolovozu ove godine ako sve bude išlo po planu.

Cijene se kreću od 153 funte za jedan primjerak, pa sve do 7.600 funti za trgovce koji žele kupiti i do 50 Juno ohlađivača odjednom.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.