Zenički klub s GSS-om Široki Brijeg zategnuo tri sajle za budući zip-line u kanjonu Borak

Extreme Sports Club Scorpio iz Zenice uz suradnju s članovima GSS-a Široki Brijeg izveo je prvu fazu na izgradnji zip line-a u kanjonu Borka u Širokom Brijegu.

Nakon superatraktivnog zip-linea u Grudama, naš tim je u subotu završio prvu i najznačajniju fazu sličnog projekta u kanjonu rijeke Lištice Borak u Širokom Brijegu. Uspjeli smo zategnuti i posljednju od ukupno tri sajle za tri linije u ovom kanjonu, ističu iz zeničko kluba ekstremnih sportova.

Cijeli sustav zip-line ima ukupnu dužinu oko 1.100 metara, koji prelazi preko najatraktivnijeg dijela kanjona Lištice. Tijekom realizacije ove važne i teške faze projekta sudjelovali su članovi stanice GSS Široki Brijeg, koji su značajno pomogli timu zeničke tvrtke i koji će u budućnosti biti voditelji avanturističkih programa ovog kompleksa.

Iz Scorpia ističu kako slijedi nastavak na finom zatezanju sajli, izradi amortizacijskih sustava kočenja i testiranje. Puštanje zip-line u rad očekuje se na proljeće ove godine.

Također napomenuli su kako su iskoristili ovu priliku uručiti svojim prijateljima iz Širokog Brijega dio donirane opreme za turno skijanje, kako je najavaljeno i u prethodnim objavama.

Extreme Sports Club Scorpio donirao dio skijaške opreme GSS stanicama Široki Brijeg i Posušje

Vrlo zadovoljni s ovom suradnjom su i članovi GSS-a Široki Brijeg.

S ovom ekipom vrijednih ljudi uz obostrano uvažavanje i prijateljski odnos uključeni smo u izgradnju zip-linea u Borku. U par proteklih mjeseci smo uložili golemi napor da jedan izrazito lijep, ali težak prostor oplemenimo sa dodatnim sadržajem. Uz pripremne radove naša stanica je bila uključena u najtežoj fazi, spajanju ukupno 3 linije buduće atrakcije iznad Borka, ističu iz širokobriješkog GSS-a.

Tri razine sajli na budućem ZIP lineu iznad kanjona Borak u Širokom Brijegu

Posebno su zahvalili  Edinu Durmi i njegovoj ekipi na lijepo provedenom vremenu ali i na donaciji turnih skija i popratne opreme koja im je itekako bila potrebna.

Edin je prepoznao naš rad i zalaganje, a nadamo se da će svojom gestom potaknuti i ljude iz našeg grada da ozbiljnije uđemo u rješavanje opreme za stanicu, momci će to sigurno znati višestruko vratiti. Nadamo se da ćemo našu suradnju sa Edinom i dalje nastaviti, zaključili su iz GSS-a Široki Brijeg.

Inače projekt izgradnje zip-line sustava u Borku izvodi se u sklopu projekta prekogranične suradnje Adriatic Canyoning.

Široki Brijeg: U tijeku izgradnja šetnice kroz kanjon Borka, uskoro kreće izgradnja zip-line-a

“Adriatic Canyoning”: Detalji projekta koji će oživjeti Široki Brijeg

(www.jabuka.tv)


19 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.