Sisački biskup primio generala Zlatana Miju Jelića i Darija Kordića

Sisački biskup Vlado Košić primio je u petak 15. siječnja u sisačkom Velikom Kaptolu umirovljenog generala HV-a Zlatana Miju Jelića zajedno s Darijem Kordićem.

General je biskupa upoznao s optužnicama protiv hrvatskih časnika Hrvatskog vijeća obrane i Hrvatske vojske u monstruoznoj konstrukciji ”zajedničkog zločinačkog pothvata” koji se stavlja na teret čitavoj Hrvatskoj, od pokojnog predsjednika dr. Franje Tuđmana, preko šestorice u Haagu pa do svih zapovjednika i vojnika HVO-a i HV-a s obzirom na ratna djelovanja u BIH za vrijeme Domovinskog rata, navodi službena stranica Sisačke biskupije.

Biskup je izrazio potporu pravednoj borbi za istinu hrvatskih branitelja u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, bez čijeg otpora srpskoj agresiji države BiH danas ne bi bilo i izrazio nadu da će uz Božju pomoć i molitvu hrvatskoga naroda istina pobijediti te da će hrvatski narod opstati u BiH.

(www.jabuka.tv)


29 komentara

 • Oslobađajućom presudom Gotovine i Markača je oslobođen u globalu cjelokupni hrvatski puk tako da nevidim razloga i logike da sad terete naše domoljube i generale koji su vodili OBRAMBENI rat…podrška Miji i svim “novooptuženim”hrvatskim generalima…

 • Uvik si bio na čelu Specijalne kada je tribalo,peti dan nakon operacije došo i vodit akciju da se Kupres oslobodi.Sad nealjaš isto kao i sam koji sam bio sa tobom rame uz rame:nedaj se Generale LP

 • Mijo nađi dobrog odvjetnika i spremaj kvaliteznu obranu,samo te to spašava.Proces neće biti lagan jer si žrtvovan ko i svi ostali branitelji HVO-ne,koji su već suđeni i osuđeniSamo ste vi generali u hercegovini mislili da vas tako lako neće pustiti niz vodu i žrtvovati..Politika i političari kod hrvata nemaju sluha i srca,domoljublja tako da me ovo ne čudi,bolje vi nego oni.Ova ćutnja politike i vodećih udruga u HVO-ne sve govore.Ovo je naj bolji pokazatelj tko nam je na čelu vodeći udruga i kome služe i koga slušaju.Mijo podrška mene ko branitelja od srca,želim ti oslobađajuću presudu od srca,snagu,mir i spokoj tebi i tvojoj obitelji..Čovjek koji je na slici pored tebe Dario Kordić je simbol hrvatsjva,Središnje bosne ali žrtvovan od politike RH-e i politike hrvata u BiH-ni i nažalost osuđen pravosnažno,prošao križni put,zbog naši Juda.Bog mu dao zdravje i njegovoj obitelji.

 • Nitko se ne javi za Miju, ni Grad, ni Županija, ni HVIDR-a, ni Čović, taman ko da je rođen u Tuzli a ne u Širokom, jadno da jadnije ne može biti !!!

 • Onaj tko naredi ovu šutnju glavni činbenika u ZHŽ-ji,vezano za hepšenje Mije Jelića naredi i organizira meč Belje na Pecari i naredi pleskanje zastavi BiH-ne što se do tada činilo nemogućim.Da smo jasni protiv zastave nemam ništa,mi hrvati bi volili da ima malo više crvene i bjele boje na njoj,bošnjaci malo više zelene ali nismo se pitali niti mi niti oni kakva će biti.Takva je kakva je.Mene muči druga stvar,sa nama se vazda manipulira već 20 god.pa čemu plešćemo godinama,nakon izvjesnog vremena moramo zviždati.Nalogodavci vazda isti,budale vazda iste.Slučaj Mijo,Kordić,Maka,Tuuta,Blaškić i mnogi drugi,Beljo nk.Široki,kk.Široki,nk.Zrinjski itd.Jadno,sa nama se upravlja kao sa ovčicama,ali pitam se jedno ima li ijedan moralan političar u BiH-ni,ZHŽ-ji, sa svojim stavom jasnim stavom,ili su samo hr.političari na proračunu i lijepim pogodnostima,privilegijama koje im politika i veliki šefovi omogućavaju.

 • Utemeljiti muzej HVO-e na Širokom Brijegu. Cjelokupnu pismohranu koja se nalazi po privatnim kućnim arhivama prenijeti na jedno mjesto i katalogizirati. Skinuti sa proračuna sve tzv. udruge proistekle iz Domovinskog rata, utemeljiti jednu krovnu organizaciju koja će pomagati muzeju u prikupljanju dokumentacijske građe. Svaki branitelj je dužan odazvati se i donijeti ono čime raspolaže, bilo MTS, bilo dokumentacijska građa, bilo određena saznanja i sjećanja, koja će se zapisati. Utemeljiti registar širokobrijeških branitelja, nositelje odličja, nositelje činova, kao i nositelje svih privilegija. Postrojiti jedinice na Pecari i krenuti u sveobuhvatnu podršku svakom pripadniku, sudioniku i učesniku u Domovinskom ratu, da se ne došavaju više ovakve stvari.

  • Pa dragi Mate, zahvaljujući tebi i tvojim pomagačima, arhiva je davno prenesena u Bg. Ja govorim o rekonstrikciji onoga dijela koje niste predali i onoga dijela kojega se niste ščepili. Osobno ne mogu voditi pismohranu jer nisam školovan za to, a i osobno treba nekoga mlađega tko nije opterećen kao učesnik Domovinskog obrambenog rata.

 • stvarno zalosno netko je spomenio Beljin mec i tu se vidilo sve ovo nametnuto od druga covica a nije mi jasno sta ceka nas zupanijski i opcinski HDZ zasto se oni ne oglasavaju ljudi odose vani ratni zapovjednici u zatvor

 • Dole cenzura sto uklanjate komentare,meni su ovi o glavi radili a njihov je problem sto su bili van svoje kontrole tjekom montiranog rata izmedu hvo i brace muslimana.
  Hrvati su velika govna izdajice i nemaju vl.stav.Pita li se tko u s.b. zasto 25g gradani nemaju slobodu govora i misljenja,
  Mislim da smo mi mala kolumbija vojna hunta sve odlucuje i iza leda sve rade!!

 • Aktualna vlast i “partijski” čelnici nisu ni pisnuli kad je dignuta optužnica protiv Mije. Neka se stide ta komunjarska paščad. Šute i prave se nevješti, ali zašto bi se i javljali? Sebi sui priskrbili što su htjeli – vlast, nova, vile, vikendice, školovanje djece u Beču i Londonu, debele bankovne račune i zbrinutu rodbinu. Pas mater svima takviom!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.