Saudijska Arabija spremna ulagati u ceste, željeznice, energetiku i bankarstvo u BiH

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio u posjet veleposlanika Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hanija bin Abdullaha M. Mominaha s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima dviju prijateljskih zemalja, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

U svjetlu najavljene posjete visokog izaslanstva Kraljevine Saudijske Arabije, potencirane su brojne mogućnosti ekonomske suradnje, koja bi obuhvatila infrastrukturne projekte poput energetskih, cestovnih, željezničkih i dr.

Razgovaralo se i o potencijalima turističke ponude BiH, koji bi bili primamljivi državljanima Kraljevine Saudijske Arabije.

Kako je istaknuto u razgovoru, Saudijska Arabija spremna je ulagati u ove oblasti, a posebno su izražena zanimanja u oblasti turizma, gospodarstva i u sferi bankarskog sektora.

Također, veleposlanik Kraljevine Saudijske Arabije pozdravlja spremnost bh. strane u prevladavanju administrativnih barijera u pogledu mogućih investicija, kao i napore koji se ulažu kako bi se pojednostavili procesi izdavanja viza za državljane Kraljevine Saudijske Arabije.

Jedna od tema bila je i globalna borba protiv terorizma. Veleposlanik Mominah je zahvalio na pismu podrške Predsjedništva BiH, u kojem je pozdravljeno formiranje koalicije pod vodstvom Kraljevine Saudijske Arabije, koja okuplja 34 zemlje sa zajedničkim ciljem borbe protiv terorizma.

Izetbegović je zahvalio veleposlaniku Haniju bin Abdullahu M. Mominahu za kontinuiranu podršku Kraljevine Saudijske Arabije Bosni i Hercegovini, te izrazio posebno zanimanje za intenziviranje međusobne ekonomske suradnje u budućem razdoblju, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.