Siromašni par s Filipina usvojio dječaka, kada je odrastao omogućio im život iz snova – Jabuka.tv

Siromašni par s Filipina usvojio dječaka, kada je odrastao omogućio im život iz snova

Svi vole priče sa sretnim krajem. Iako tih priča u filmovima i romanima ima u izobilju u stvarnom životu su veoma rijetke. Međutim, ponekad, čujete priču koja vam ponovo daje nadu. Ovo je jedna od njih.

Kad je Jayvee Lazaro Badile II bio dijete, na Filipinima ga je usvojio prilično siromašan par. Nije imao bogato djetinjstvo, ali je zahvalan što je imao ljubav. Oni su mu dali priliku da živi sretno.

Kako je odrastao Lazaro je postao naporno je učio i radio te je postao uspješan biznismen. Zbog toga je odlučio svojim roditeljima obezbijediti sve što im je potrebno.

I feel humbled and honored to be featured in GMA’s Kapuso Mo, Jessica Soho! Please watch our story later at 8:30PM and I hope to inspire you with God’s miracles to me!

Posted by Jayvee Lazaro Badile II on Sunday, 5 January 2020

Nedavno je svojim roditeljima kupio kuću iz snova. Svoju životnu priču podijelio je na Facebooku.

Kada su me Nanay i Tatay usvojili njihov život nije bio lak. Nanay je prodavačica, Tatay je nosač. Sad kad mi se pružila prilika da im se odužim, pobrinut ću se da žive svoje snove bolje nego što su ikada mogli zamisliti, napisao je Lazaro.

U svom postu na Facebooku, Jayvee je podijelio prije i poslije fotografije. Kad ga je par usvojio imali su malu, trošnu kuću. Unutra se nalazila mala kuhinja iz koje se izlazilo na glavnu ulicu. U spavaćoj sobi stajao samo jedan madrac, jedno kupatilo, prenatrpani dnevni boravak i prilično maleni trpezarijski prostor.

When Nanay and Tatay adopted me, it wasn’t a good life. Nanay is a vendor, Tatay is a porter.Now that I have the…

Posted by Jayvee Lazaro Badile II on Thursday, 26 December 2019

Nakon što je Lazaro skupio novac sagradio im je luksuzni ljetnikovac sa sedam spavaćih soba i svim pogodnostima koje bi jednoj porodici mogle zatrebati.

Imao sam tri mjeseca kad su me usvojili i dali su mi sve. Nismo imali lagan život, već kao student sam morao raditi naporne fizičke poslove. Bili smo sretni ako smo imali dovoljno hrane za dva obroka dnevno, ipak ljubavi nam nikad nije nedostajalo. Povrh svega, živjeli smo u šupi velikoj svega 21 kvadrat, kazao je, prenosi Klix.ba.

Ali to nije sve. Osim što im je sagradio kuću iz snova, Lazaro ih vodi i na odmore širom svijeta. Lazaro im tako želi pokazati koliko im je zahvalan za sve. To uključuje kupovinu luksuznih poklona poput torbi i markirane odjeće.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.