Širokobriježanka Sanja Bošnjak dobitnica nagrade za najbolji brand u online prodaji

Suradnja Vakufske banke i portala OREA danas je okrunjena dodjelom nagrada poduzetnicama čiji su brandovi izglasani za najbolje na OREA platformi online prodaje.

Nagrade su dodijelili Amra Silajdžić- Džeko, članica OREA tima, Denis Čivgin, predsjednik Uprave Vakufske banke i Adnan Bogunić, član Uprave Vakufske banke, piše Dnevni avaz.

Ova društveno odgovorna kampanja pokrenuta je povodom Dana žena, kada su i proglašene pobjednice – prvo mjesto je osvojila Sanja Bošnjak iz Širokog Brijega sa svojom online radnjom “SJEWELRY”.

Prati je Šušur-Amra Efendić kao drugoplasirana, dok je treća najbolja radnja “Koncept Karla” u vlasništvu Karle Ćorluka. S obzirom na veliki broj aktivnih poduzetnica na platformi, konkurencija je bila oštra, a glasovanje je provedeno javno na socijalnim mrežama prema kriteriju uređenosti i profesionalne prezentacije online radnje.

Ove tri poduzetnice su odlučile plasirati svoje proizvode putem “online radnji” na OREA platformi za kupoprodaju ručno rađenih, originalnih brandova s lokalnom etiketom.

Amra Silajdžić-Džeko, članica OREA tima se obratila poduzetnicama riječima:

Naš tim slijedi misiju osnaživanja lokalne ekonomije kroz ustupanje online prostora za prodaju, tehničku asistenciju i promociju domaćih proizvoda s originalnim potpisom. Vaš uspjeh nam dokazuje da ova misija ima smisao i dugoročnu perspektivu u BiH, istaknula je Silajdžić-Džeko.

Širokobriježanka Sanja Bošnjak (u sredini) ima najbolji brand u online prodaji pod nazivom “Sjewerly”

Predsjednik Uprave Vakufske banke, Denis Čivgin je pobjednicama uručio nagradne čekove i obratio im se riječima:

Čestitam vam na hrabrosti, viziji i poduzetničkom duhu! Ovo su upravo vrijednosti koje Vakufska banka želi promovirati kroz ovu, kao i mnoge druge akcije kreiranja dobrobiti za zajednicu. Mali biznis je jedan od najpotencijalnijih generatora gospodarskog razvoja u Bosni i Hercegovini, a žensko poduzetništvo tu ima središnju ulogu. Stoga će naša banka sigurno i dalje davati podršku ovakvim inicijativama, rekao je Čivgin.

(www.jabuka.tv)31 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.