Širokobriježanin Toni Odak zlatni na utrci u Sarajevu

Širokobriježanin Toni Odak osvojio je zlatnu medalju u kategoriji Master B u utrci na vrijeme ITT, koja se ove godine održala u organizaciji Biciklističkog kluba “Giro” u sarajevskom naselju Dobrinja.

Prema Pravilniku UCI-a (Union Cycliste Internationale), 25. tjedan tekuće godine u svim nacionalnim Savezima bio je rezerviran za održavanje utrke na vrijeme ITT (Individual Time Trail), koja se ove godine u organizaciji Biciklističkog kluba “Giro”  održala na novoj atraktivnoj Transverzali A sarajevskog naselja Dobrinja.

Prvenstvo je otvorio Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta Županije Sarajevo. Sudjelovalo je nešto više od 60 natjecatelja, a natjecanje se odvijalo u svim kategorijama, pa se ovisno o kategoriji vozilo na razdaljinama od 10 do 40 kilometara.

U kategoriji mlađih kadeta, odnosno predkadeta, zlato je osvojio Kenan Mehmedović (Zmaj od Bosne), srebro Ahmed Karić (Zmaj od Bosne) a broncu Emin Grebić (BK Tuzla).

Među kadetima kao najbolji se pokazao Osman Ćorić (Zmaj od Bosne), drugi je bio Enes Subašić (Zmaj od Bosne), a treći Emir Rahimić (BK Mostar).

Kod juniora najbolji je bio Husein Selimović (Zmaj od Bosne), dok je drugo mjesto osvojio Savo Milovanović (Zmaj od Bosne).

U kategoriji Elite slavio je Vedad Karić iz tuzlanskog Jedinstva, drugo mjesto pripalo je Vladimiru Trbiću iz banjolučkoga Summita, dok je treće mjesto osvojio Davor Tubić iz banjalučkog BSK Nektar.

Mastersi su i ove godine nastupali u okviru triju kategorija. U kategoriji Master C pobjedu je odnio Ernest Čeke (Jedinstvo), drugi je bio Jasmin Mujkić (Gračanica), dok je treće mjesto osvojio Sead Smajić (BK Trek).

U kategoriji Master B zlatnu medalju osvojio je Toni Odak iz Širokog Brijega, s vremenom 0:32,20, srebro Dragoslav Radovanović (Zmaj od Bosne) 0:33,04, a broncu Jasmin Grebić (BK Tuzla) 0:34,40.

Master A kategoriji najbolji je bio Toni Zorić (BK Mostar), odmah iza njega Miroslav Lakić (Zmaj od Bosne), dok je treće mjesto osvojio jedan od domaćina, Tarik Imamagić (Team Giro).

Nagrade i medalje uručio je potpredsjednik FBiH Milan Dunović, i sam nekadašnji profesionalni biciklist. Ovim događajem u Sarajevo se nakon više od tri desetljeća vratilo Državno prvenstvo.

Sljedeću nedjelju u Banjoj Luci održat će se cestovno državno prvenstvo na stazi auto-moto trkališta Zalužani, priopćeno je iz Biciklističkog kluba.

Odličan nastup braće Cigić i Tonija Odaka na utrci “Plitvice 2018.”

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.