Širokobriježanin i Mostarac uhićeni zbog krađe u Ljutom Docu

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg rasvijetlili su kazneno djelo Teške krađe, koje je prijavljeno  12. siječnja 2022. godine u obiteljsku kuću koja se nalazi u mjestu Ljuti Dolac.

Navedeno kazneno djelo izvršeno je na način da je NN počinitelj ili više njih ušao u obiteljsku kuću kroz prozor razbivši staklo na istom kom prilikom je otuđeno više aluminijskih felgi i veća količina raznog alata, navedeno je u priopćenju MUP-a ŽZH.

Operativnim radom istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg došli su do saznanja da je mogući počinitelj opisanog kaznenog djela 33-godišnjak iz Širokog Brijega, kod kojeg je 13. siječnja2022 godine pronađen dio otuđenih predmeta koji su od istog oduzeti uz potvrdu o privremenom izuzimanju predmeta.

Nastavljajući operativni rad policijski službenici PU Široki Brijeg su došli do pouzdanih saznanja o preostalim otuđenim predmetima te su u suradnji s policijskim službenicima PU Mostar isti pronađeni i preuzeti 15. siječnja 2022. godine s osumnjičenim 30-godišnjakom iz Mostara.

Nad naprijed navedenim osobama provedena je kriminalistička obrada tijekom koje su počinitelji detaljno opisali način izvršenja ovog kaznenog dijla.

Nakon kompletiranja predmeta policijski službenici PU Široki Brijeg protiv počinitelja podnijeti će Županijskom tužiteljstvu u Širokom Brijegu odgovarajuće izviješće o počinjenom kaznenom djelu iz čl.287. KZ FBiH.

MUP HNŽ-a izvjestio o uhićenju Mostarca

Ranije su u Dnevnom izvješču iz MUP-a  HNŽ izvjestili kako su u noći 14/15. siječnja2022. godine oko 1:30 sati djelatnici PU Mostar postupili su po brzojavki PU Široki Brijeg i na Trgu Tihomira Mišića u Mostaru pronašli vozilo “Porsche” kao i osobu koja ga koristi.

Radi se o 30-godišnjaku iz Mostara koji se dovodi u vezu izvršenja kaznenog djela Teška krađa na području Ljutog Doca (Široki Brijeg).

Isti je lišen slobode, a predmeti koji su pronađeni kod istog, su izuzeti uz potvrdu i bit će predani policijskim djelatnicima PU Široki Brijeg, priopćio je MUP HNŽ.

Za protekla 24 sata ( 14.01-17.01.2022.godine) iz oblasti spriječavanja i otkrivanja kriminaliteta na području HNŽ-a registrirane su četiri prijave i to na području Mostara tri i na području Konjica jedna.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je pet slučajeva i to na području Mostara tri, na području Konjica jedna i na području Jablanice jedna.

Zabilježeno je i 11 prometnih nezgoda i to na području Mostara šest, na području Čapljine jedna, na području Konjica jedna, na području Rame jedna i na području Čitluka dvije u kojima su tri osobe zadobile ozljede neutvrđenog stupnja, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

(www.jabuka.tv)