Širokobriježanin fra Zvonimir Pavičić zaređen u Zagrebu

U nedjelju 26. veljače u crkvi Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije u Zagrebu za đakona je zaređen fra Zvonimir Pavičić. Fra Zvonimir je rođen 25. listopada 1989. u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije Široki Brijeg. Za đakona je zaređen po rukama pomoćnoga biskupa banjalučkoga mons. Marka Semerena. Ređen je pod večernjom svetom misom u 18 sati. U koncelebraciji je sudjelovalo osamnaest svećenika.

U asistenciji su bili bogoslovi Hercegovačke franjevačke provincije, koje je kao ceremonijar predvodio fra Dragan Bolčić. Svojim pjevanjem liturgijsko slavlje uzveličao je Zbor župe Duha Svetoga i crkve Mati Slobode pod ravnanjem Maruše Bartolić, prof. crkvene glazbe – fra Zvonimirove sestre.

Našem Zvoni želimo obilje Božjega blagoslova u daljnjem radu i potičemo vas da ga i dalje pratite svojim molitvama za vrijeme služenja u redu đakonata te na njegovom putu prema ređenju za prezbitera, piše fra3.net.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

 • Svećenici, posebno mladi , trebaju molitve vjernika za sebe.Evo molitve jednog kardinala(Mundeleina) koji ju je napisao za svećenike.
  Milosrdni Bože,spomeni se da su tvoji svećenici krhka i slaba stvorenja.
  Zapali u njima vatru svoje ljubavi. iSUSE molim te za Tvoje svećenike vjerne Tebi, ispunjene Tvojim žarom….
  Isuse molim te i za svećenike koji u nemarni i nevjerni. Molim te za svećenike koji rade u ovoj sredini ili u dalekim misijskim zemljama.
  Molim te i za one koji trpe samoću, napuštenost, koji su napastovani.
  Molim te za sve mladomisnike i mlade svećenike,za ostarjele, za sve bolesne i one na umoru, kao i one koji trpe u čistilištu.
  Isuse preporučujem Ti svećenike koji su mi na poseban način dragi.
  Molim te za svećenike koji su me odrješivali od mojih grijeha ,koji su prikazivali svetu Misu, a ja sam na njoj sudjelovao i blagovao Tvoje sveto Tijelo i Krv , a osobito te molim za svećenika koji me je krstio.
  Molim te i za one koji su me poučavali i duhovno odgajali , kojima dugujem svoju najveću zahvalnost.
  Isuse čuvaj ih u svome Presvetom Srcu i daruj im obilan blagoslov sada i u vječnosti. Amen.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.