Širokobriježani tradicionalno trče do Stipića livada

Trkači iz Širokog Brijega, u organizaciji Maraton kluba “Široki Brijeg”, već tradicionalno četvrtu godinu za redom 28. srpnja trčat će iz Širokog Brijega na Stipića livade, mjesto iznad Doljana u općini Jablanica.

Planirani polazak je u 4.00 sata u jutro, a planirani dolazak je oko 11.00 sati na Svetu misu na Stipića livade. Ove godine se obilježava 23. obljetnica stradanja 39 hrvatskih civila i branitelja na Stipića livadama 1993. godine od strane pripadnika Armije BiH.

Planirana ruta kretanja trkača, u dužini od 60 kilometara, ići će na Izbično, Gornju Britvicu, Sutinu i tako do Stipića livada. Trkači će zapaliti svijeću u Izbičnu na grobu stradalog Dražena Pavkovića te krenuti s trkom.

Trkači na ovaj način žele iskazati čast poginulim braniteljima i tako pridonijeti da se ovaj zločin nikada ne zaboravi. Trkače će putem pratiti i osiguravati Gorska služba spašavanja Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)

20 komentara

 • NEK,SE,NE ZABORAVI KAD CE TRCATI OVI LAZNI INVALIDI KOJI SU STEKLI INVALIDNOST OZLJEDE RALJAVALJA U DOLJANIM A NIKAD NISU GORI BILI A NI U RATU ,,

 • MNOGI STO SE SUTRA GORE OKUPLJAJU NEZNAJU NI ZAŠTO SU GORE NITI ŠATA SE DOGODILO PRIJE 23 GODINE .IMA BESPLATAN PREVOZ PA SE SAMO UKRCAJU I NEKA PROĐE DAN .

 • Pa moraju li se baš svugdje uslikati ovi nepošteni, nemoralni i nesposobni političari. Očito će biti janjetine, a oni to ne propuštaju.

 • vidiš ovo mi je malkice zanimljivo.Bio san gore kad je tribalo a svih ovih godina me nikad niko nije gore pozva. Mislin na Doljane, da se nebi kogod zbunio pa pomislio gore na Nebo.vIDIN DA GORE SAD SE ŠPACIRAJU ONI KOJI NISU BILI BLIZU NI 70 KILOMETARA TE 93,e.

  • Kakve veze ima ko nije bio gore sta sada moze gore samo ko je bio gore trebaju svi otic gore vidit di su nasi heroji stradali i pomolit se a ti nisi nigdi bio dok tako razmisljas

  • sto ce te zvat,ko može nek ide.Ko ce koga zvat,triba otići i odat počast svim poginulim kogod moze,a ne stalno lajat .

 • Gore idu oni koji su tada trebali biti gore a bili su na sigurnom. Pekli su janjce na Barama a hvalili se da su plivali preko potočića Doljanke i spašavali sebe i svoje guzice.I sad idu gore zbog janjetine .Nikad nisu suosjećali sa obiteljima poginulih ni sada ni prije 23 godine.

 • Gore se okupljaju oni jadni zapovjednici zbog kojih se i dogodio onaj tužni 28,07,1993, Da su onda zapovijedali iz Doljana nebi do toga ni doślo.I tada su bili daleko od vojske i Doljana vjerovatno u Risovcu

 • Koliko mi je poznato gore se međusobno pozivaju oni koji nisu bili gore kad je pucalo.Mora se netko uslikat a malo je onih koji su bili gore te 93,godine.

 • DANAS SU U DOLJNIMA I ONI KOJI SU BILI U ZAPOVIJEDNOM STOŽERU TOG ZA NAS MNOGE KOBNOG 28.07.1993.NEKA POSLIJE SVETE MISE ODU DO SVAKOG MJESTA GDJE SU LJUDI GINULI NPR POMEN , STUPARI , PODNOŽJE ILIJINE GRUDE ; KRKAČA ITD JER NEMA SMISLA FEŠTATI POPODNE.DA SE TOG KOBNOG 28.07.1993, VODILA VEĆA BRIGA O DOLJANIMA DO TOGA NEBI NI DOŠLO.

 • Jeli danas gore zapovijedništvo treće bojne koje je i odgovorno za zatočene i poginule Širokobriježane u Doljanima 28,07,1993,Dva dana nakon tragedije tvrdili su da su svi na sigurnom .Time je je jasno kolika je briga vladala

Komentiraj: