Širokobriježani se iskazali kao perspektivni šahisti u Neumu

U hotelu Zenit u Neumu protekloga se vikenda održalo 17. kadetsko i 20. juniorsko prvenstvo Šahovskoga saveza Herceg-Bosne te 23. Kup natjecanje za seniore.

Prvenstvo je trajalo od 29. travnja do 1. svibnja 2018. godine, a na prvenstvu je nastupilo 9 kadetkinja, 31 kadet, i 3 juniora iz 12 klubova. Igrao se Bergerov ili Švicarski sustav, ovisno od broja natjecatelja u skupini. Tempo igre bio je 30 minuta po igraču, odnosno 1 sat za cijelu partiju.

Pobjednici prema kategorijama osvojili su titulu prvaka Šahovskoga saveza Herceg-Bosne, a četiri najuspješnija natjecatelja u svim kategorijama stekli su pravo nastupa na kadetskom, odnosno juniorskom prvenstvu ŠU BiH koje će se održati u Neumu od 13. do 16. svibnja 2018.godine.

Na prvenstvu su se natjecali i mladi šahisti iz Širokoga Brijega, točnije njih šest, pod vodstvom trenera Petra Boguta. Natjecali su se u dobnim skupinama 8 – 10 godina za djevojčice, te do 8, 8 – 10, 10 – 12 za dječake. Njih je četvero osvojilo medalje i pravo nastupa na nadolazećem prvenstvu ŠU BiH, s jednom srebrnom (Matej Čerkez) i tri brončane medalje (Josip Zovko, David Antonio Markić i Ida Bošnjak).

Glavni sudac bio je DA Blago Vukoja, a pomoćni DA Vjekoslav Živković i DA Petar Bogut.

Za portal Jabuka.tv trener Petar Bogut izrazio je zadovoljstvo nastupima mladih šahista iz Širokoga Brijega.

Ponosan sam na sve igrače zbog osvojenih medalja i svi se nadamo što boljem nastupu na predstojećem prvenstvu. Nekima su ovo prve medalje i to im je svakako dobar poticaj da se nastave još više truditi. Htio bih zahvaliti i roditeljima koji su bili u pratnji djeci i pružali im podršku, rekao je Petar Bogut.

U 23. Kup natjecanju za seniore nastupilo je 10 klubova (ŠK “Široki Brijeg” Široki Brijeg, ŠK “ŽEPČE” Žepče, ŠK “HRASNO-BUSOVAČA” Busovača, ŠK “KISELJAK” Kiseljak, ŠK “ČAPLJINA” Čapljina, ŠK “JAJCE” Jajce, ŠK “BUSOVAČA” Busovača, ŠK “NAPREDAK” Zenica, HŠK “TOMISLAV” Tomislavgrad, HŠK “KUPRES” Kupres) koji su odigrali po Švicarskom sustavu u 5 kola s tempom igre 1 sat po igraču, uz primjenu pravila FIDE, a pobjednik je ekipa Šahovskoga kluba Široki Brijeg.

Za ekipu su nastupili: IM Željko Bogut, Marko Jelčić, Ivan Sesar, Dario Sesar i Ante Šaravanja.

DA Blago Vukoja bio je glavni sudac, a pomoćni su DA Željko Soldo i Darko Jozić.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.