Širokobriježani otvorili sezonu bicikliranja

Ni loše vrijeme sa na mahove i olujne bure nedjeljnog poslijepodneva nije omelo širokobriješke bicikliste da obilježe otvaranje sezone bicikliranja u gradu na Lištici.

Mali broj ali ipak petnaestak najhrabrijih biciklista pomognuti gostima iz Mostara i daleke Njemačke okupilo se na već poznatom platou ispred fitness centra Gagro.

Nakon uvodnog razgovora, prepričavanja anegdota sa prošlogodišnjih tura, krenulo se ovaj put na promijenjenu “Babsku turu” preko obližnjih Dobrkovića gdje su nam se pridružili biciklisti koji su od ranog jutra na turi po Britvici gdje su sudjelovali na sv. Misi.

Uz ugodnu atmosferu, kojekakve spletke, par probušenih guma, fotografiranja, nije se ni osjetilo potrošeno vrijeme sve dok se pogled nije bacio na ciklokompjuter koji je pokazivao prijeđeni put od 31km.

08b 07b09b 06b 04b03b 02b 01b

Podsjetimo, već idući tjedan širokobriješki biciklisti će sudjelovati na brdsko biciklističkoj utrci 1. kolo MTB Škoda premier lige BiH koja kao i prošle godine starta u Mostaru, a već krajem mjeseca točnije 28.04.- 02.05.na petodnevnoj karavani Široki Brijeg – Vukovar (420km) na kojoj će u sklopu projekta svibanjska sjećanja odati počast na obilježavanje 22. godišnjice od ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu selu (današnje Borovo) pokraj Vukovara. Taj događaj, uz „krvavi Uskrs“ na Plitvicama obilježio je početak Domovinskog rata u Hrvatskoj, a nagovijestio je događaje koji će se zbiti i u BiH.

(www.jabuka.tv | FOTO & tekst: Biciklistički Klub Široki)

16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.