Podravka tradicionalno na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru

Okupljanjem preko 750 izlagača iz 35 zemalja u razdoblju od 9. do 13. travnja Mostar je po šesnaesti put mjesto održavanja jednog od najznačajnijih gospodarskih i političkih događaja u regiji, Međunarodnog sajma gospodarstva – Mostar 2013. Ove godine partner sajma je zajednica država Europske unije.

Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Zoran Milanović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Ivica Dačić, predsjednik Vlade Republike Srbije, Milo Đukanović, predsjednik Vlade Crne Gore, te šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik Europske unije u BiH, ambasador Peter Sorensen i druge visoke uzvanice posjetile su nakon svečanog otvaranja štand Podravke, vodeće prehrambene kompanija u regiji, koja po broju zaposlenih u BiH ima jedno od najbrojnijih predstavništava i godinama svojim nastupom podržava ovaj gospodarski skup.

podravka1

„Tradicionalno sudjelovanje Podravke na sajmu gospodarstva u Mostaru prigoda je za razmjenu iskustva o poslovnim strategijama i planovima s predstavnicima kompanija iz šire regije. Razdoblje koje nam prethodi izazovno je za sve gospodarstvenike, ali i naše potrošače, prvenstveno zbog ekonomske krize koja je prisutna u zemljama regije, ali i zbog ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Stoga je obveza svih gospodarstvenika svoje poslovanje prilagoditi sukladno novom izazovima. Bosna i Hercegovina je, kao i druge zemlje iz regije, za Podravku vrlo važno tržište i nadam se kako će pregovori Europske komisije sa zemljama članicama CEFTA-e oko uvjeta trgovine završiti uspješno jer vjerujem kako svi zajedno razumijemo da je važno otvarati granice i stvarati uvjete slobodnije trgovine”, rekao je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke na otvaranju Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru.

Posjetitelji sajma imat će priliku da do 13.04. na Podravkinom štandu dva puta dnevno uživaju u savršenim okusima najfinijih jela pripremljenih s Vegetom koja će za njih pripremati Podravkini promotori kulinarstva.

Podravka je uz HGK Županijsku komoru Koprivnica i Koprivničko-križevačku županiju i na šesnaestom Sajmu gospodarstva u Mostaru domaćin svečane večere u hotelu Ero u Mostaru koja već tradicionalno okuplja gospodarstveno političku elitu zemalja u regiji i šire. Prilika je to za dodatno produbljenje uspostavljene suradnje i jačanje međusobnih odnosa gospodarstvenika, ali i uživanje u bogatoj kulturnoj i gastronomskoj ponudi za koju će se i ove godine pobrinuti vrsni Podravkini promotori kulinarstva.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.